RbbKultur

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióRbbKultur
Dades
Tipusemissora de ràdio Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1r desembre 2003
Gestor/operadorRundfunk Berlin-Brandenburg Modifica el valor a Wikidata

Lloc webradiodrei.de Modifica el valor a Wikidata

Kulturradio és una emissora de ràdio pública alemanya amb seu a Berlín, dedicada a la música clàssica i a la cultura. És propietat de Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), una organització de radiodifusió pública dels länder de Berlín i de Brandenburg. La seva difusió es fa per freqüència modulada.

Antic logo de Kulturradio

És el resultat de la fusió de Radio 3 (pertanyent a l'ORB, antiga organització de radiodifusió de Brandenburg) i Radio Kultur (propietat de SFB, antiga organització de radiodifusió per a Berlín Occidental i després de Berlín).[1] De fet, l'ORB i l'SBB s'han fusionat. El 6 de maig de 2019 va canviar el seu nom a rbbKultur.

Programació[modifica]

La seva programació és en gran manera musical. Es transmeten petits curts d'informació dia rere dia, amb èmfasi en la política internacional, nacional i regional i la cultura regional. Durant les grans seccions musicals que abasten la major part del dia, alguns breus reportatges i entrevistes interrompen el programa aproximadament dues vegades per hora.

Des del matí fins a principis del vespre, l'elecció musical es limita a peces breus molt conegudes i poc exigents. Durant el vespre fins a la mitjanit, els programes inclouen transmissions musicals especialitzades, que inclouen retransmissions completes de concerts en directe o retransmissions, lectures literàries, obres de ràdio fictícies, revistes dedicades a temes culturals o científics i reportatges llargs.[2]

Des de mitjanit fins a primera hora del matí, Kulturradio adopta la programació conjunta de les diverses ràdios culturals alemanyes, l'"ARD-Nachtkonzert" (concert nocturn de l'ARD, l'associació d'organitzacions de radiodifusió regional que també produeix el primer canal de televisió nacional), molt conegut per la seva diversitat d'obres i compositors i per l'aprofundiment dels seus temes.

Recepció[modifica]

Analògica (VHF)
Digital (DAB+)
Cable
satèl·lit
  • Astra 1H a la posició 19,2 ° est, transponedor 93, 12.266 GHz, polarització horitzontal, velocitat de símbol 27,5 MSymb / s, FEC 3/4
Internet

Referències[modifica]

  1. Kulturrradio a intern.ARD.de
  2. Das Dissonanzen-Quartett, Der Taggespiegel, 28 de gener de 2004

Enllaços externs[modifica]