Resolució 1273 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1273 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Identificador de llei o regulacióS/RES/1273 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:4060)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació5 novembre 1999 Modifica el valor a Wikidata
1272 Modifica el valor a Wikidata
1274 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a la República Democràtica del Congo

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1273 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 5 de novembre de 1999. Després de reafirmar les resolucions 1234 (1999) i 1258 (1999) sobre la situació a la República Democràtica del Congo, el Consell va ampliar el desplegament del 90 personal d'enllaç militar com a part dels esforços per ajudar al procés de pau al país fins al 15 de gener de 2000.[1]

El Consell de Seguretat va reafirmar l'Acord d'alto el foc de Lusaka que representava una resolució del conflicte a la República Democràtica del Congo.[2] Va assenyalar el desplegament del personal d'enllaç militar de les Nacions Unides a les capitals dels signants de l'Acord d'alto el foc signat a Lusaka. Es va instar a totes les parts a cooperar amb l'equip d'enquestes tècniques enviat a la República Democràtica del Congo per avaluar les condicions per al desplegament de les Nacions Unides al país.

Després d'ampliar el mandat del personal militar d'enllaç, el Consell va demanar al secretari general Kofi Annan que informés sobre l'evolució de la República Democràtica del Congo i sobre la futura presència de les Nacions Unides al país. Finalment, es va instar a totes les parts interessades a continaur complint les disposicions de l'Acord d'alto el foc.

Referències[modifica]

  1. «Security Council extends mandate of military liaison personnel deployed to assist peace process in Democratic Republic of Congo». United Nations, 05-11-1999.
  2. Clément, Jean A. P.. Postconflict economics in sub-Saharan Africa: lessons from the Democratic Republic of the Congo. International Monetary Fund, 2004, p. 48. ISBN 978-1-58906-252-8. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1273 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.