Resolució 298 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Consell de Seguretat de l'ONU
Resolució 298 Emblem of the United Nations.svg
JPF - Old City From Mount Scopus.jpg
Jerusalem des de Mont Scopus
Data25 de setembre 1971
Trobada n.1582
CodiS/RES/298 (Document)
SubjecteLa qüestió palestina
Resultat de la votació14 votaren a favor
0 votaren en contra
1 s'abstingueren
ResultatAdoptada
Composició del Consell de Seguretat
Membres permanents
Membres no permanents

La Resolució 298 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, és una resolució a la qual el Consell de Seguretat va deplorar que Israel no respectés les resolucions anteriors sobre mesures i accions d'Israel per afectar l'estat de Jerusalem.

Va ser aprovada el 25 de setembre de 1971 després de recordar les resolucions anteriors sobre el tema, una carta del representant de Jordània, els informes del Secretari General de les Nacions Unides i les declaracions de les parts interessades.

El Consell va confirmar que totes les accions legislatives i administratives adoptades per Israel per canviar l'estatus de Jerusalem destinades a la incorporació de Jerusalem Est són totalment invàlides i no poden canviar aquest estat. El Consell demana a Israel que rescindeixi totes les mesures anteriors i que no adopti mesures addicionals per intentar canviar l'estat de la ciutat i ha demanat al Govern del Secretari General que informe al cap de 60 dies sobre l'aplicació de la resolució.

La resolució va ser aprovada per 14 vots a cap, mentre que la República Àrab Síria es va abstenir. La resolució 298 del CSNU també va ser l'última resolució que afecta Israel en què va participar la República de la Xina (Taiwan), després de la seva substitució per la República Popular de la Xina.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 298 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.