Resolució 50 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 50 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Mapa del conflicte (maig-juny 1948)
Identificador de llei o regulacióS/RES/50 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:310)(decisió per consens) Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació29 maig 1948 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa qüestió palestina

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 50 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada el 29 de maig de 1948, va fer una crida a tots els governs i autoritats implicats en el conflicte de Palestina en ordenar la cessació de tots els actes de la força armada de quatre setmanes, per no introduir cap personal de lluita a Palestina, Egipte, l'Iraq, Líban, Aràbia Saudita, Síria, Transjordània o Iemen durant el cessament del foc, per abstenir-se d'importar o exportar material de guerra cap a Palestina, Egipte, Iraq, el Líban, Aràbia Saudita, Síria, Transjordània o Iemen durant l'alto el foc.

La resolució també va instar a tots els governs i autoritats a que facin tot el que estigui al seu abast per assegurar la seguretat dels Llocs Sants a la zona, així com a la ciutat de Jerusalem i garantir-ne l'accés lliure. Va instruir al mediador de les Nacions Unides a Palestina per establir contactes amb totes les parts implicades per veure que la treva es duia a terme i li va oferir tots els observadors militars necessaris per a això. La resolució va decidir que si les condicions establertes i les resolucions anteriors foren violades, el Consell reconsideraria l'assumpte amb vista a actuar en virtut del Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides.

La resolució es va adoptar en parts; no es va votar sobre la resolució en general.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 50 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.