Vés al contingut

Resolució 1346 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1346 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1346 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:4306)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 març 2001 Modifica el valor a Wikidata
1345 Modifica el valor a Wikidata
1347 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Sierra Leone

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1346 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 30 de març de 2001. Després de recordar les resolucions anteriors sobre la situació a Sierra Leone, el Consell va ampliar el mandat de la Missió de les Nacions Unides a Sierra Leone (UNAMSIL) durant sis mesos més i va augmentar la mida del seu component militar.[1]

El Consell de Seguretat va expressar la seva preocupació per la fràgil situació de seguretat a Sierra Leone i els països veïns, en particular els combats a les zones frontereres de Sierra Leone, Guinea i Libèria i les conseqüències sobre la població civil. Reconeixia la importància de l'extensió de l'autoritat estatal, el respecte dels drets humans, el diàleg polític i la celebració d'eleccions lliures i justes.[2]

El mandato de la UNAMSIL es va ampliar i la seva mida es va incrementar fins a un personal militar de fins a 17.500 inclosos 260 observadors militars, convertint-se en la major operació de manteniment de les Nacions Unides en aquell moment.[3] Va ser ben rebuda l'assistència prestada pels països que aporten contingents a la UNAMSIL i hi va haver un concepte revisat d'operacions per a la UNAMSIL. Hi havia preocupació per les violacions dels drets humans pel Front Revolucionari Unit (FRU) i la manca d'aplicació de l'Acord d'alto el foc d'Abuja. Es va demanar a UNAMSIL que ajudés al retorn de refugiats i desplaçats interns.

Es va instar a les parts de Sierra Leone a intensificar els esforços per implementar l'Acord d'alto el Foc d'Abuja i reprendre el procés de pau. El Consell va donar suport als esforços realitzats per la Comunitat Econòmica dels Estats de l'Àfrica Occidental (ECOWAS) per resoldre la crisi a la regió de Mano River Union i va subratllar que el desenvolupament i l'extensió de les capacitats administratives de Sierra Leone eren fonamentals per a la pau i el desenvolupament sostenibles. Es va instar al Govern de Sierra Leone a treballar conjuntament amb el Secretari General Kofi Annan, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans i altres per establir una Comissió de la Veritat i la Reconciliació i un Tribunal Especial tal com es preveu en Resolució 1315 (2000).

Finalment, la resolució va donar la benvinguda a la intenció del Secretari General de mantenir informats al Consell sobre tots els aspectes de la situació a Sierra Leone i formular recomanacions addicionals sobre el futur de la UNAMSIL i els preparatius per a unes eleccions a Sierra Leone lliures i justes.

Referències

[modifica]
  1. «Security Council extends Sierra Leone mission's mandate for six months, increases stroop strength to 17,500». United Nations, 30-03-2001.
  2. Pham, J. Peter «Lazarus Rising: Civil Society and Sierra Leone’s Return from the Grave». The International Journal of Not-for-Profit Law, 7, 1, 2004. Arxivat de l'original el 2010-06-08 [Consulta: 21 desembre 2017].
  3. Francis, David J. Dangers of co-deployment: UN co-operative peacekeeping in Africa. Ashgate Publishing, Ltd, 2005, p. 45. ISBN 978-0-7546-4027-1. 

Vegeu també

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]
  •  PDF Text de la Resolució a UN.org