Ressort motor

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Ressort
Tambor de la molla d'un ressort

El ressort motor, o ressort principal, és un ressort que permet emmagatzemar l'energia quan s'enrotlla, i tornar-la a donar durant l'expansió. En general es tracta d'una banda metàl·lica d'acer trempat enrotllada sobre un tambor o un eix. L'energia emmagatzemada es transmet a través d'un conjunt d'engranatges.

En algunes aplicacions, el sistema està controlat per un regulador centrífug, en altres per un regulador de làmines (la fricció de l'aire amb les làmines impideix l'augment de velocitat), o mitjançant un escapament. Normalment, el ressort es recarrega amb una roda (la corona d'un rellotge) o mitjançant una clau extraïble (rellotges, joguines).[1][2]

Història[modifica]

  • Invenció abans de 1488

Utilització[modifica]

Avantatges i desavantatges[modifica]

  • El dispositiu funciona en equips mòbils, és totalment autònom i pot funcionar indefinidament sense fer ús de cap tecnologia d'alimentació no autosuficient (bateria, font d'alimentació, combustible, etc.), encara que cal donar-li corda de tant en tant.
  • L'energia retornada varia a la part final del ressort, més o menys, el que fa difícil obtenir una velocitat constant.
  • El soroll del mecanisme de transmissió o deregulació
  • Pes/dimensions

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. White, Lynn Jr. Medieval Technology and Social Change. New York: Oxford Univ. Press, 1966. ISBN 0-19-500266-0. , p.126-127
  2. Farr, James Richard. Artisans in Europe, 1300-1914. London: Cambridge University Press, 2000, p. 69. ISBN 052142934X. 

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]