Rosa Maria Marcé i Recasens

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRosa Maria Marcé i Recasens
Biografia
Vicepresidenta Societat catalana de química
23 febrer 2020 – Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballQuímica analítica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinvestigadora Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Rovira i Virgili (2010–) Modifica el valor a Wikidata

Rosa Maria Marcé i Recasens és una química, catedràtica del departament Química Analítica i Química Orgànica de la Universitat Rovira i Virgili (URV).[1] S’ha especialitzat en el camp de les tècniques cromatogràfiques aplicades a problemes mediambientals.[1]

Va graduar en Ciències Químiques el 1987 a la Facultat de Química de Tarragona, que aleshores pertanyia a la Universitat de Barcelona.[2] Va doctorar a la mateixa universitat el 1991 amb una tesi sobre tècniques per determinar els àcids carboxilics en vins[3] i com a catedràtica va dirigir una petita vintena de tesis (2021).[4] Publica sobretot sobre l'analisi química d'aigües pol·luïdes i l'analisi mediambiental.[4] Ja el 2010 va ser classificada com una de les dinou investigadors de la URV amb més impacte internacional, per la quantitat de cites dels seus articles.[5]

Des de febrer 2020 és vicepresidenta de la Societat catalana de química, filial de l'Institut d'Estudis Catalans.[6]

Per una bibliografia extensa de les publicacions científiques vegeu «Open Researcher and Contribut ID (ORCID)». o «Obra de Rosa Maria Marcé i Recasens» a Dialnet.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Farreny, Meritxel «25 científiques que has de conèixer». Núvol, 05-02-2019.
  2. «Rosa Maria Marcé Recasens». Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT). [Consulta: 5 abril 2021].
  3. . Aplicacio de diferents tecniques d'optimitzacio a la determinacio per hplc d'acids carboxilics en vins (Tesi). Barcelona: Universitat de Barcelona, 1991. 
  4. 4,0 4,1 «Obra de Rosa Maria Marcé i Recasens» a Dialnet.
  5. «Dinou investigadors de la URV, entre els experts amb més impacte internacional». Reus Digital, 27-12-2010. [Consulta: 6 abril 2021].
  6. «La professora de la Facultat de Química, Rosa Maria Marcé, és nomenada vicepresidenta de la Societat Catalana de Química». URVacti@, 04-03-2020.