San Juan de Lurigancho

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaSan Juan de Lurigancho
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 12° 00′ S, 77° 01′ O / 12°S,77.01°O / -12; -77.01
EstatPerú
RegióRegió de Lima
Provínciaprovíncia de Lima Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població1.117.629 (2020) Modifica el valor a Wikidata (8.515,27 hab./km²)
Geografia
Superfície131,25 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud205 m Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Identificador descriptiu
Fus horari
Codi Ubigeo150132

Lloc webmunisjl.gob.pe Modifica el valor a Wikidata

San Juan de Lurigancho és un districte de la Província de Lima, Perú, localitzat en l'àrea coneguda com a Cono Este . Hom s'hi refereix com a "SJL" en diverses formes de transport. Amb una població actual que pot excedir un milió de persones, és el districte més poblat del país.

Geografia[modifica]

Al nord, hi fan frontera els districtes de Carabayllo i San Antonio, Huarochirí, que és a la Província de Huarochirí. San Juan de Lurigancho és vorejat per Comas, Independencia i Rímac a l'oest; i Lurigancho a l'est. El riu Rímac marca la frontera del districte amb Lima i El Agustino al sud. Les àrees urbanes més importants al districte són Mangomarca, Zárate, Las Flores de Lima, Canto Grande i Bayovar. Una de les primeres àrees urbanes a San Juan de Lurigancho és Caja de Agua, situat a l'entrada del districte. Caja de Agua està envoltant pels turons San Cristóbal i Santa Rosa de sud a oest i per l'Avinguda Próceres de la Independencia, que separa Caja de Agua de Zárate.

Transport[modifica]

San Juan de Lurigancho és servit per moltes rutes d'autobusos que el connecten amb gairebé tots els altres districtes a Lima.

La ruta principal que connecta San Juan de Lurigancho amb la resta de l'Àrea metropolitana de Lima és l'Avinguda Próceres de la Independencia. El Puente Nuevo, inaugurat el 1993, proporciona un enllaç directe llargament necessitat amb El Agustino i connecta el sud i l'est.

Altres[modifica]

Dues de les presons més grans del Perú es troben a San Juan de Lurigancho: Presó Castro-Castro i San Pedro.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]