Sant Salvador de Claravalls

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Salvador de Claravalls
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Part deClaravalls Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii
Característiques
Estil arquitectònicNeoclassicisme
Altitud337 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTàrrega (Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Església, 6, Claravalls
Map
 41° 42′ 09″ N, 1° 07′ 34″ E / 41.702403°N,1.126047°E / 41.702403; 1.126047
BCIL
IdentificadorIPAC: 29973

Sant Salvador de Claravalls és l'església parroquial de Claravalls, al municipi de Tàrrega (Urgell), protegida com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Església molt senzilla d'una sola nau amb tres capelles laterals a banda i banda cobertes amb un arc de mig punt suportats per pilars. Damunt d'aquests s'eleva una tribuna. L'absis és poligonal. El presbiteri igual que tota l'església és cobert per una volta de canó recoberta de nervis que s'entrellacen entre si adoptant una forma romboïdal. A cada banda dels peus de l'església hi ha dos grans òculs que donen llum a l'església. A sobre del cor s'eleva una tribuna de grans dimensions. Exteriorment cal destacar la porta d'accés que és d'estil renaixentista, allindada i flanquejada per dues columnes estriades sostingudes per un alt basament i capitell dòric. Aquestes sostenen un fris amb una inscripció gravada: "trans figuratio Domini" i un frontó triangular. El campanar consta de tres cossos, clarament diferenciats, amb una estructura quadrangular. Aquest és cobert per una balustrada on en els extrems s'adossen quatre grans boles exemptes.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Salvador de Claravalls
  1. «Sant Salvador de Claravalls». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 gener 2017].