Santa Maria de Maspujols

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Santa Maria de Maspujols
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVII, XVIII
Característiques
Estil arquitectònicBarroc
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaspujols (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Església. Maspujols (Baix Camp)
Map
 41° 10′ 56″ N, 1° 02′ 48″ E / 41.18209°N,1.04654°E / 41.18209; 1.04654
BCIL
IdentificadorIPAC: 9458

Santa Maria de Maspujols és una església barroca catalogada com a monument i protegida com a bé cultural d'interès local del municipi de Maspujols (Baix Camp).

Descripció[modifica]

Edifici de paredat amb reforços de carreus. Una nau amb capelles laterals comunicades. Arcs de mig punt. La nau cobreix amb volta de canó amb llunetes, el presbiteri amb creueria i les capelles laterals amb aresta. Hi ha una interessant capella amb cúpula, la del Santíssim, amb una sagristia gran, de tres trams, coberta de volta. Porta amb frontó entrepartit i fornícula amb imatge. Espadanya sobre la façana. El més interessant és el campanar, de diversos cossos, decorat amb relleus i escultures de volum, situat als peus, en el costat de l'evangeli.

Història[modifica]

Fou sufragània de l'església de l'Aleixar. Començada a finals del segle xvii i acabat en el XVIII. El campanar, obra de realització molt notable, potser fou obra de Donetto i Durand.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Santa Maria de Maspujols
  • «Santa Maria de Maspujols». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 26 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]