Sarah Voss

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSarah Voss

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 octubre 1999 Modifica el valor a Wikidata (24 anys)
Frankfurt del Main (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Alçada167 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciógimnasta Modifica el valor a Wikidata
Nacionalitat esportivaAlemanya Modifica el valor a Wikidata
Esportgimnàstica Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip Competició
- TZ DSHS Köln (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Participà en
juliol 2021Gimnàstica als Jocs Olímpics d'estiu de 2020 - exercici complet femení per equips (9a)
4 juny 2017German Female Gymnastics Championships 2017 (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm11828362 Instagram: sarah.vossi Olympics.com: sarah-voss Modifica el valor a Wikidata

Sarah Voss (Frankfurt del Main, Alemanya, 1999) és una gimnasta artística alemanya. El 2019 va ser campiona de la modalitat individual d'Alemanya.

Va començar a practicar la gimnàstica artística als cinc anys, quan la seva mare va adonar-se de les seves possibilitats i va apuntar-la a un gimnàs. És membre del club TZ DSHS de Colònia (Alemanya).[1]

El 2021 va ser la primera gimnasta artística que va actuar en un campionat internacional amb les cames cobertes per un motiu no religiós. Ho va fer en el Campionat Europeu de Gimnàstica Artística Individual, com a protesta contra la sexualització de la dona en aquesta modalitat esportiva. Va comptar amb el suport de la Federació Alemanya de Gimnàstica i altres gimnastes de l'equip alemany van seguir el seu exemple.[2] En declaracions a la premsa va dir que un dels motius pels quals va decidir vestir un mallot que li cobrís també les cames era perquè volia arribar a les atletes joves, que en alguns casos no volen continuar practicant aquest esport perquè la vestimenta estàndard de competició per a la modalitat femenina és el mallot que deixa cames i cuixes descobertes. Va explicar que ella mateixa, com a nena, trobava bé el mallot, però en arribar a la pubertat i tenir les primeres regles, s'hi sentia incòmoda.[3] Tot i que les competicions internacionals permeten dur les cames cobertes, se sol fer únicament per motius religiosos.[4]

Referències[modifica]

  1. «VOSS Sarah - Perfil de l'atleta» (en anglès). Federació Internacional de Gimnàstica, 23-06-2020. [Consulta: 14 maig 2021].
  2. esport3. «Gimnastes alemanyes porten vestits de cos sencer en contra de la sexualització de la dona», 26-04-2021. [Consulta: 14 maig 2021].
  3. «German gymnasts' outfits take on sexualisation in sport» (en anglès). BBC News, 23-04-2021 [Consulta: 15 març 2021].
  4. «German gymnast thinks bodysuits could convince young athletes to stick with sport» (en anglès). The Japan Times, 15-05-2021. [Consulta: 15 maig 2021].

Enllaços externs[modifica]