Señor, dame paciencia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSeñor, dame paciencia
Señor, dame polla Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióÁlvaro Díaz Lorenzo Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióÁlvaro Díaz Lorenzo Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJulio de la Rosa Modifica el valor a Wikidata
FotografiaValentín Álvarez Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeVerónica Callón Modifica el valor a Wikidata
ProductoraCanal Sur Televisión i Atresmedia Cine Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena16 juny 2017 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost4.600.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació7.900.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt5991410 Filmaffinity: 928908 Rottentomatoes: m/lord_give_me_patience Letterboxd: lord-give-me-patience TMDB.org: 437297 Modifica el valor a Wikidata

Señor, dame paciencia s una pel·lícula espanyola dirigida per Álvaro Díaz Lorenzo i protagonitzada per Jordi Sánchez, Megan Montaner, Silvia Alonso, Eduardo Casanova, David Guapo, Boré Buika i Salva Reina. Es va estrenar a Espanya el 16 de juny de 2017.

Es va gravar entre Madrid i Sanlúcar de Barrameda.

Argument[modifica]

Quan la dona de Gregorio, un banquer molt conservador, molt del Madrid i molt rondinaire, mor sobtadament, aquest es veu obligat a complir la seva última voluntat: passar un cap de setmana amb els seus fills i les seves parelles a Sanlúcar de Barrameda per a escampar les seves cendres al Guadalquivir.

Aquí és on comencen els problemes per a Gregorio, ja que la seva filla Sandra està casada amb Jordi, un català culer, que vol portar a la seva futura neta a un col·legi bilingüe català-anglès a Barcelona, i a qui el patriarca, per descomptat, no suporta.

La seva altra filla Alicia, està sortint amb Leo, un hipi antisistema a qui Gregorio tampoc pot ni veure i Carlos, el seu fill petit, amb qui porta sis mesos sense parlar-se des que va sortir de l'armari, es presenta amb el seu xicot Eneko, un basc d'origen senegalès, un gendre que Gregorio mai va imaginar tenir.

Aquest viatge multicultural posarà a prova la tolerància i la capacitat de perdonar d'una família tan disfuncional com qualsevol altra, en el qual hauran d'aprendre a acceptar-se els uns als altres, amb les seves virtuts i defectes..

Repartiment[modifica]

Adaptació a televisió[modifica]

El 8 de juny de 2020 es va anunciar que Antena 3 estava preparant l'adaptació de la pel·lícula comptant amb Jordi Sánchez com a protagonista de la sèrie recuperant el personatge de Gregorio, igual que a la pel·lícula.[1] Al setembre de 2020 es van anunciar les incorporacions de Norma Ruiz com Sandra, Adam Jezierski com Goyito, Félix Gómez com Carlos i Carol Rovira com Alicia, a més de la participació de Rossy de Palma recuperant el seu personatge de la pel·lícula..[2]

Recepció[modifica]

La cinta va ser un èxit comercial atraient a 984.682 espectadors quedant segona en el rànquing del primer semestre de 2017 del cinema espanyol, per darrere d' Es por tu bien.[3]

Referències[modifica]

  1. «Jordi Sánchez salta a Antena 3 con una serie basada en la película 'Señor, dame paciencia'» (en castellà). [Consulta: 8 juny 2020].
  2. «Félix Gómez ficha por 'Señor, dame paciencia' para dar vida a Carlos» (en castellà). [Consulta: 30 setembre 2020].
  3. «Taquilla España: 2017» (en español). Premios Óscar Latinos. [Consulta: 13 agost 2017].

Enllaços externs[modifica]