Vés al contingut

Club Medina de Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Sección Femenina de Barcelona)
Infotaula d'organitzacióClub Medina de Barcelona
Dades
Tipusclub poliesportiu Modifica el valor a Wikidata
Creació1961
Data de dissolució o abolició1976 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportvoleibol
hoquei sala
handbol
gimnàstica Modifica el valor a Wikidata
PatrocinadorSección Femenina Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

El Club Medina de Barcelona va ser un club poliesportiu català de la Secció Femenina a Barcelona, fundat el 1961.[1] Prèviament, l'equip havia competit amb la denominació de Sección Femenina de Barcelona i el juny de 1961, durant la celebració del campionat d'Espanya d'handbol on acabaria sent campió, va competir amb la seva nova denominació. La temporada següent, disputa el campionat de Catalunya de bàsquet ja amb el nom de Club Medina.[2]

Va destacar principalment la secció de voleibol femenina que va guanyar tres lligues espanyoles i sis copes. Per altra banda, la secció d'handbol femení va guanyar dues lligues espanyoles. A més, la secció de gimnàstica fou campiona de Catalunya en diferents ocasions, així com, durant la dècada dels 60, la secció d'hoquei sala femenina fou la dominadora absoluta de l'especialitat a Catalunya.[1] L'entitat va desaparèixer amb la dissolució de la Secció Femenina durant la Transició Espanyola.

Palmarès

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. 1,0 1,1 «Club Medina de Barcelona». Enciclopèdia de l'esport català. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. Hernández, Mari-Carmen «Se inició la competición femenina con las victorias de Picadero y el C. Medina». Mundo Deportivo, 02-11-1961, p. 2 [Consulta: 29 abril 2023].