Selecció Catalana de Curses de Muntanya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSelecció Catalana de Curses de Muntanya
Dades
Tipusselecció nacional Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportcursa de muntanya Modifica el valor a Wikidata
ÀmbitCatalunya Modifica el valor a Wikidata

La selecció catalana de curses de muntanya és l'equip d'esportistes catalans que competeixen internacionalment en els campionats de curses de muntanya de manera oficial sota la jurisdicció de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Des del juliol de 2008 no és membre de ple dret, si no membre associat[1] després de la dissolució de la Federació d'Esports en Altura (FSA) per crear un nou ens internacional. El canvi de fereracions no va estar exempt de polèmica, ja que certs sectors propers a la reivindicació perquè les seleccions catalanes puguin competir a nivell internacional, van voler veure una jugada bruta per part de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya (FEDME) amb l'objectiu d'entrar-hi i, alhora, fer fora la federació basca i catalana.,[2] tot i que en un comunicat posterior, la mateixa ISF desmentí tal propòsit.[3]

Copa del Món (Skyrunner World Series)[modifica]

La selecció catalana de curses de muntanya és la gran dominadora de la competició després de guanyar els campionats dels anys 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 i 2010.[4]

Els anys 2003 i 2004 la competició va ser únicament individual i no va ser fins al 2005 que es va instaurar la competició per equips.

Copa del Món de curses de muntanya
Any Curses Classificació
2005 Zegama · Valmalenco-Valposchiavo · Dolomites · 6000D · Pikes Peak · Sentiero delle Grigne · Mt. Kinabalu Campions
2006 Hidalgo · Zegama · Valmalenco-Valposchiavo · Ontake · Dolomites · Andorra · Sentiero delle Grigne · Mt. Kinabalu Campions
2007 Berga · Corteno Golgi · Vallnord · Dolomites · Mt. Kinabalu · Ontake · Zegama Campions
2008 Berga · Valmalenco-Valposchiavo · Vallnord · Mt. Kinabalu · Fort William · Sentiero delle Grigne Campions
2009 Irazú · Zegama · Vallnord · Giir di Mont · Pikes Peak · Ben Nevis · Mt. Kinabalu Campions
2010 Zegama · Chaberton · Pikes Peak · Sentiero delle Grigne · Mt. Kinabalu Campions

A nivell individual masculí destaquen:

En la competició femenina destaquen:

Campionat d'Europa[modifica]

El campionat d'Europa es disputa de manera individual en una sola cursa. L'any 2007 es va córrer a Valmalenco-Valposchiavo, essent Kilian Jornet el millor català, assolint la sisena posició.

Campionat del Món d'Esports d'Altitud - Sky Games[modifica]

Els esportistes de la selecció catalana també van competir en algunes de les modalitats del Campionat del Món d'Esports d'Altitud que es van celebrar el 2006 a Vallnord (Andorra), en els quals la delegació catalana va encapçalar el medaller amb 4 medalles d'or, dues d'argent i dues de bronze.

Referències[modifica]

  1. «Membres de la ISF». [Consulta: 4 gener 2013].
  2. Cortada, Jordi. «Martingala d'altura». Avui, 01-12-2008. Arxivat de l'original el 2012-03-06. [Consulta: 13 desembre 2012].
  3. «La Federació Internacional de Curses d'Altitud no s'oposa que competeixi un equip català». [Consulta: 4 gener 2013].
  4. Pentacampions!, FEEC.org, 26 d'octubre 2009 (consulta: 13-11-09).

Enllaços externs[modifica]