Selecciones Ilustradas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSelecciones Ilustradas
Dades
Tipusagència de còmics
empresa Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1953
FundadorJosep Toutain Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Selecciones Ilustradas, amb el nom comercial de SI Artists SL, és una agència de còmics d'origen barceloní, fundada el 1953.[1] La seva producció se centra en el món del còmic, representa il·lustradors i ha produït les seves pròpies sèries.

El fundador de Selecciones Ilustradas fou Josep Toutain;[1] qui opta, des del naixement de l'empresa, per representar creadors d'historietes que tenen poca projecció a l'Espanya franquista i els hi dona una plataforma internacional. L'èxit comporta la sortida al mercat nord-americà l'any 1970.[2] A finals dels setanta es crea una editorial pròpia Toutain Editor que produirà un còmic per a adults, com Creepy.

Artistes[modifica]

Alguns dels artistes associats amb Selecciones Ilustradas van ser:[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Selecciones Ilustradas». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «... Durant aquests anys, l'agència Selecciones Ilustradas, dirigida per Josep Toutain, aconseguí obrir-se camí, sobretot al mercat nord-americà, amb dibuixants com Esteban Maroto, Fernando Fernández, Luis García, J.Ortiz, L.Bermejo, etc.» a «Selecciones Ilustradas». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  3. Roach, David A., and Jon B. Cooke. The Warren Companion (en anglès). Two Morrows Publishing, 2001, p. 257–265. ISBN 978-1-893905-08-5. 

Bibliografia[modifica]

  • Jesus Cuadrado. De la Historieta y su uso, 1873-2000 (en castellà). Ediciones Sinsentido, 2000, p. Pag.12. 

Enllaços externs[modifica]