Self Bank by Singular Bank

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSelf Bank by Singular Bank
Dades
Tipusbanc
negoci Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2000
Activitat
Produeixservei financer Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuWarburg Pincus (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Propietat deWarburg Pincus (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc websingularbank.es Modifica el valor a Wikidata

Self Bank —actualment amb el nom de SelfBank by Singular Bank— és el servei de banca en línia Self Bank, que avui dia pertany al banc espanyol Singular Bank, S.A.U.[1]

Des del febrer de 2019, la banca en línia Self Bank és propietat de Warburg Pincus —fons de capital risc estatunidenc— i de Javier Marín Romano, exconseller delegat del Banc Santander.

L'any 2014, va ser premiat com el millor banc en línia d'Espanya, en el certamen de premis anual organitzat per la revista Capital Finance International.[2]

Història

L'any 2000, Self Trade —d'origen francès i amb accionistes com el grup Rothschild, el banc alemany Salomon Oppenheim i el holding d'inversions de la família Agnelli (amos de Fiat)— obrí sucursal a Espanya. A les acaballes d'aquell mateix any, Self Trade fou comprat per Direkt Anlage Bank (DAB), el primer banc en línia d'Alemanya.

El 2003, Boursorama, el broker en línia de Société Générale, comprà Self Trade.

El 2009, CaixaBank adquirí el 49% de Self Bank. Se sol·licità llicència bancària i l'entitat es convertí en un banc espanyol.

El 2015, l'entitat actualitzà la seva imatge corporativa.[3]

El juny de 2015, CaixaBank anuncià la venda de la seva participació del 49% de Self Bank a Boursorama.[4]

En junio de 2018, Société Générale anuncià la venda del 100% del capital a Warburg Pincus —fons de capital risc estatunidenc— i a Javier Marín Romano, exconseller delegat de Banco Santander, per 40 milions d'euros.

El febrer de 2019, es completà l'esmentada adquisició.

El gener de 2020, canvià la denominació a Singular Bank, S.A.U., mantenint l'activitat de banca en línia però amb la denominació SelfBank by Singular Bank.

Referències[modifica]

  1. «Warburg Pincus completa la compra de SelfBank tras la aprobación del BCE» (en castellà). Finanzas.com. Arxivat de l'original el 2020-01-19. [Consulta: 22 juliol 2022].
  2. elEconomista.es. «Self Bank, premiado como mejor banco 'online' de España - elEconomista.es» (en castellà). [Consulta: 22 juliol 2020].
  3. «Historia de Self Bank». [Consulta: 22 juliol 2020].
  4. Press, Europa. «Caixabank vende sus participaciones en Boursorama y Self Trade por 251,5 millones y plusvalías de 38 millones», 18-06-2015. [Consulta: 22 juliol 2020].

Enllaços externs[modifica]