Serra de Galdent

Infotaula de geografia físicaSerra de Galdent
Imatge
Serra de Galdent vista des de la possessió de Galdent, a Llucmajor, al migjorn de la serra. D'esquerra a dreta: puig de Galdent, puig d'en Claret i puig de ses Bruixes.
TipusSerralada Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaLlucmajor (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 31′ 28″ N, 2° 53′ 07″ E / 39.5245°N,2.8852°E / 39.5245; 2.8852
Serraladamassís de Randa Modifica el valor a Wikidata

La serra de Galdent és una cadena de muntanyes del massís de Randa que està situada entre els termes municipals de Llucmajor i d'Algaida. Els accidents més destacats són el puig de Galdent o puig de Son Roig al ponent, el puig d'en Claret situat al centre i el puig de ses Bruixes al llevant.

La serra pren el nom de la possessió llucmajorera de Galdent. Altres possessions de la contrada són Son Santet, Son Saleta, can Rectoria, Son Seguí, Son Roig, Son Miquel Joan i cas Forner.

Hi ha diverses coves als dos vessants de la muntanya. A la part d'Algaida hom hi troba la cova Negra. A la banda llucmajorera hi ha diverses cavitats, algunes foren usades per bandolers com en Durí, actualment s'hi ha instal·lat un restaurant. També va existir una explotació de pedreres de marès iniciada a l'edat mitjana i els recursos extrets s'aprofitaren per construir edificis religiosos i civils.

Referències[modifica]

  • VALERO MARTÍ, Gaspar (1997)."La Serra de Galdent. Desde Algaida hasta Lluchmajor por Son Roig y Galdent". Caminos y paisajes III. Itinerarios culturales por la isla de Mallorca. Palma. Diario de Mallorca i José J. de Olañeta. Editor.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Serra de Galdent