Sinovitis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula malaltiaSinovitis
Tipusconnectivopatia, inflamació articular, synovitis and tenosynovitis (en) Tradueix i malaltia Modifica el valor a Wikidata
Especialitatreumatologia Modifica el valor a Wikidata
Classificació
CIM-10M65
CIM-9727.0
Recursos externs
Enciclopèdia Catalana0142874 Modifica el valor a Wikidata
DiseasesDB29890
MeSHD013585 Modifica el valor a Wikidata
UMLS CUIC0039103 i C0410574 Modifica el valor a Wikidata
DOIDDOID:2703 Modifica el valor a Wikidata

La sinovitis és el terme mèdic per la inflamació de la membrana sinovial. La sinovitis és una inflamació de la capa interna de la càpsula articular. Aquesta condició normalment resulta dolorosa quan es mouen les articulacions

La sinovitis pot ocórrer associada a l'artritis com també amb lupus, gota, i altres condicions. La sinovitis es troba més comunament en l'artritis reumatoide que en les altres formes de l'artritis, però també es pot trobar en menys ocasios en l'osteoartritis. A llarg termini la sinovitis pot donar com a resultat la degeneració de les articulacions.

Signes i símptomes[modifica]

La sinovitis causa estovament de les articulacions o dolor, inflamació i nòduls durs.[1]

Sinovitis aguda[modifica]

La sinovitis aguda es caracteritza per una infiltració granulocítica predominantment de la membrana sinovial. Es manifesta en hiperèmia (augment del flux sanguini), augment de la permeabilitat vascular i edema de la membrana sinovial i el vessament articular.

Tractament[modifica]

Els símptomes de la sinovitis es poden tractar amb fàrmacs antiinflamatoris com els AINEs. Es poden injectar glucocorticoides en l'articulació afectada. El tractament específic depèn de la causa de la sinovitis.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]