Som així

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióSom així
As If Modifica el valor a Wikidata
Gèneresèrie de televisió de drama i sèrie de televisió de temàtica LGBTI+ Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióLondres Modifica el valor a Wikidata
Actors
PaísRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Canal originalChannel 4 Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi22 gener 2001 Modifica el valor a Wikidata
Temporades4 Modifica el valor a Wikidata
Episodis76 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
IMDB: tt0275821 TMDB.org: 11106 Modifica el valor a Wikidata

Som Així (titulada originalment As if) és una sèrie de televisió britànica que va ser emesa originalment al Channel 4. A Catalunya ha estat emesa al canal K3 i al Canal 300. Al Regne Unit, la sèrie es va començar a emetre el gener de 2001 i va finalitzar el juliol de 2004. La sèrie consta de 76 episodis (quatre temporades) de 30 minuts de durada. El títol en anglès de la sèrie prové l'argot de Valley Girl, "As - if!", que significa "dubte".

Descripció[modifica]

La sèrie se centra en sis joves adults que viuen a Londres. Cada episodi mostra la història des del punt de vista d'un dels personatges. Part de la identitat de la sèrie resideix en l'estil de la càmera.

Curiositats[modifica]

Poc després que la sèrie acabés, una altra sèrie, Hollyoaks, va començar a usar la mateixa tècnica, però sense tant d'èxit: "Som així" sempre s'ha considerat més sofisticada i transgressora. La sèrie va tenir molt seguiment i va rebre bones crítiques. El quart episodi de la quarta temporada va guanyar un premi de la Royal Television Society a la millor cinta dramàtica. La sintonia de la sèrie és el temi "Would you..." de la banda Touch 'n' Go.

Equip[modifica]

Personatges principals[modifica]

El graciós del grup, però tendeix a ficar-se en embolics. És una mica innocent i pot ser una mica ximple, però el seu cor sempre està encertat. És optimista i es conforma a ser el graciós. És un gran fan de Michael Caine, especialment de la The Italian Job original.

Una jove sarcàstica que tendeix a ser tossuda i solitària. És rebel i no està d'acord amb els costums preestablerts de la societat: s'estima més viure per les seves pròpies normes.

Ha de bregar amb diverses malalties mentals. Prefereix l'estil gòtic, "mosher" o "grunge" per vestir, té diversos tatuatges i pírcings i és fàcilment recognoscible per les seves rastes de multicolor (al final de l'última temporada, però, es van establir en vermell). És una artista amb talent. A pesar del seu exterior fort, per dins és molt insegura.

Les seves rastes, per cert, van inspirar l'èxit de McFly Five colours in her hair el 2004.

La Nicki de bon començament ha estat considerada la més fresca: pren la parella als amics i s'hi fica al llit.

És homosexual però no encaixa en cap estereotip gai. És bastant convencional, fan de La guerra de les galàxies i El club dels poetes morts i li agrada el futbol.

És la repel·lent del grup. És fatxenda, l'encanta la moda, no suporta de bon grat cap broma i sembla una mica limitada.

En Rob sempre es preocupa i se solidaritza amb els problemes dels altres. Va patir assetjament a casa.

Versió nord-americana[modifica]

Es va fer una versió de Som així als Estats Units l'any 2002, emesa per UPN, però mai no ha tingut ni de bon tros l'èxit de la versió britànica: tan sols se van rodar set episodis i, encara més, tan sols dos van arribar a emetre's.

Emily Corrie va ser l'únic membre del repartiment que va repetir el seu paper en la versió nord-americana.

La resta del repartiment va ser: