Spy Hunter

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Spy Hunter és una saga de videojocs creada per la companyia Midway Games. La primera entrega va aparèixer en màquines recreatives el 1983, i anys més tard, el 2001, la saga tornà a néixer amb diverses entregues en les consoles PlayStation 2, X-Box i GameCube.

Argument[modifica]

Tots els jocs de la saga tenen un denominador comú: es condueix un cotxe de color blanc metal·litzat anomenat Interceptor (el número de sèrie varia en cada entrega), dotat d'un arsenal d'armes ofensives i defensives. Posseeix la característica de poder transformar-se en llanxa (per a seguir la persecució per mar) o en motocicleta (si la carrosseria pateix molts danys, se'n desfà d'aquesta i passa a ser un vehicle de dues rodes, menys poderós però igualment perillós). El desenvolupament del joc consisteix a anar superant missions eliminant tots els enemics, escoltant algun vehicle, arribat a determinades zones en un temps prefixat, etc. A mesura que el joc avança, s'obtenen millores per al cotxe com noves armes i escuts que fan la funció de blindatge addicional.

Història[modifica]

La història de la saga de Spy Hunter bàsicament sol ser la mateixa, tot i que hi ha alguna entrega que posseeix major càrrega argumental, però mantenint com a base la mateixa. Una malvada corporació coneguda com NOSTRA es dedica a atemptar contra la pau mundial amb la fi de dominar el món i crear una societat esclavitzada per la dictadura. L'agència IES (International Espionage Service o Servei d'Espionatge Internacional) està constantment lluitant contra NOSTRA, frustrant els seus plans una vegada i una altra gràcies a la més alta tecnologia, amb la que han fabricat el millor cotxe del món, l'Interceptor.

La pel·lícula[modifica]

Després de diverses negociacions, finalment fou Universal Pictures qui es féu amb els drets de Spy Hunter l'any 2004 per realitzar-ne una adaptació cinematogràfica d'aquest videojoc. Portarà el mateix títol que posseeix l'última entrega de la saga: Spy Hunter: Nowhere to Run, on l'actor The Rock (Dwayne Johnson) interpretarà Alex Decker, i el director de la pel·lícula serà John Woo. L'estrena de la pel·lícula es preveu que sigui, si no hi ha cap retard, l'any 2009.

Enllaços externs[modifica]