Star Wars (videojoc de 1983)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Star Wars
Modifica el valor a Wikidata
Basat enStar Wars episodi IV: Una nova esperança Modifica el valor a Wikidata
Publicació
maig 1983 Modifica el valor a Wikidata
Gènereshoot 'em up Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers expandit de La guerra de les galàxies Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaAtari 2600, Atari 5200, ZX Spectrum, DOS, Amstrad CPC, Commodore 64, Amiga, Atari ST, ColecoVision, BBC Micro, Acorn Electron i màquina recreativa Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Atari, Inc. i Vektor Grafix Modifica el valor a Wikidata
EditorAtari, Inc.
Parker Brothers
Domark Software (en) Tradueix
Broderbund
Lucasfilm Games Modifica el valor a Wikidata
Més informació
MobyGamesstar-wars Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0251413 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Star Wars (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Flyer

Star Wars és un videojoc de trets en primera persona dissenyat per Mike Hally[1] i llançat com a videojoc arcade el 1983 per Atari.[2] Utilitza gràfics vectorials en color 3D per simular l'assalt a l'Estrella de la Mort de la pel·lícula Star Wars de 1977. Hi ha tres seqüències de joc connectades: combat contra caces TIE a l'espai, volar per la superfície de l'Estrella de la Mort i la carrera de trinxeres final. La seqüència es repeteix amb complicacions afegides i l'Estrella de la Mort es regenera per a cadascun. El caça X-Wing del jugador té un escut que només protegeix dels danys un nombre determinat de vegades, i després el següent cop acaba el joc. La síntesi de la parla emula els actors de la pel·lícula.[3][4]

Desenvolupat durant l'edat daurada dels jocs arcade, Star Wars s'ha inclòs a les llistes dels videojocs més grans de tots els temps. Els ports d'origen van ser publicats per Parker Brothers, Domark i Broderbund. Va ser seguit per una seqüela arcade menys coneguda, venuda com a kit de conversió per a l'original, el 1985: Star Wars: The Empire Strikes Back.

Referències[modifica]

  1. «Star Wars». arcade-history.com. [Consulta: 26 juny 2014].
  2. «Star Wars - Atari (1983)». The International Arcade Museum. [Consulta: 24 juny 2014].
  3. Collins, Karen. Game Sound: An Introduction to the History, Theory, and Practice of Video Game Music and Sound Design (en anglès). Cambridge, Massachusetts: MIT Press, 2008, p. 19. ISBN 978-0-262-03378-7. 
  4. «Remembering Atari's Star Wars 1983 coin-op: a masterpiece of arcade tech» (en anglès). Wireframe magazine, 12-07-2022 [Consulta: 22 setembre 2022]. Arxivat 22 de setembre 2022 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]