Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Cat:Obres literàries i Cat:Novel·les, i Cat:Llibres

6
Parlance (discussiócontribucions)

1) Dins de la categoria Categoria:Obres literàries hi ha subcategories per Tipus, per Llengua i per Data. He vist, però, que dins de Categoria:Novel·les (que està dins d'Obres literàries per tipus), hi ha subcategories per Tipus (tipus de novela), Llengua i Data un altra vegada. Llavors, entenc que quan es categoritza una obra literària, si es tracta d'una novel·la més val utilitzar totes les subcategories adients dins de la categoria de Novel·les; mentre que la resta d'obres literàries es recullen en les subcategories de Tipus, Llengua i Data de Cat:Obres literàries. És així? Trobo que les categories d'obres literàries per tipus i data podrien desaparèixer, i existir dins de les pertinents categories de tipus d'obra literària.

2) A més, tot plegat hauria de romandre dins de la categoria llibres que inclou tant obres literàries com altres llibres (diccionaris, etc).

Què en penseu de tot plegat? M'hi acabo de trobar de cara i m'he posat a categoritzar articles, però m'he trobat amb aquest caos aparent, i prefereixo saber si hi ha convencions al respecte abans de seguir.

Paucabot (discussiócontribucions)
Parlance (discussiócontribucions)

1) Categoria:Obres literàries seguiria igual, i contindria exclusivament subcategories per tipus. És dins de cada tipus que hi hauria la subdivisió per llengua i per data. Eliminaria Categoria:Obres literàries per llengua i Categoria:Obres literàries per període, i el contingut que hi ha dins el recol·locaria dins de les subdivisions pertinents dins de la subcategoria de tipus d'OL. El possible problema és que alguns tipus d'OL no tinguin prou articles en moltes d'aquestes noves categories (eg. una possible Categoria:Obres poètiques en Japonès es quedaria ben curta dels 5+ articles). Què en penseu? En cas que valgui més la pena deixar-ho com està, caldria doncs corregir les Novel·les que estan (a la vegada) categoritzades com a OL en alguna de les seves subcategories.

2) Es menciona a Categoria Discussió:Obres literàries que totes les OL no són llibres. A més, Categoria:Llibres per gènere no inclou OL, ni novel·les ni res per l'estil ara mateix. Així doncs, de moment recol·locaré les OL que estan categoritzades dins de Llibres enlloc de OL o subcategoria d'OL.

Aprofito per preguntar: hi ha alguna eina que permeti una visualització de les categories d'una wiki en forme d'arbre o algo semblant, de forma automàtica?

Paucabot (discussiócontribucions)

1) No t'entenc. Perquè vols eliminar categories? Aquesta cosa que fas notar (amb la possible solució que efectivament té un problema) passa arreu de les categories de la Viquipèdia, no només en les categories d'aquest tema.

Les categories que apareixen a una subcategoria són desplegables si cliques sobre la fletxa. També et pot servir l'extensió categorytree. <categorytree>Homínids</categorytree> dóna el resultat que pots veure aquí.

Parlance (discussiócontribucions)

1) Tens raó. Gràcies pel teu temps i la informació!

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Cat:Obres literàries i Cat:Novel·les, i Cat:Llibres»