Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Laura Golanó (discussiócontribucions)

Hola,

Voldria fer la bibliografia d'un professor i no sé ben bé com fer-ho. Si poso referència per referència em quedarà tot seguit en un apartat? o Millor inicio un paràgraf posant referències jo i allà el vaig omplint? Pensava fer la citació bibliogràfica amb el format APA si al final no omplo els camps que se'm despleguen.

Em podeu ajudar una mica? Gràcies!

Laura

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Idealment s'ha de referenciar cada afirmació que contingui l'article. Per fer això tens el botó "referències" (o "citar ref" amb l'editor de codi) sobre la caixa d'edició. Per exemple, en el cas de Usuari:Laura Golanó/proves, hauries de posar el cursor darrera de la frase (la que diu que és llicenciat en filosofia, la universitat i l'any), clicar "referències", aleshores clicar "llibre" i ja només cal que a la finestra que es desplega vagis posant les dades del llibre escrit sobre Enric Benavent on s'expliquen aquestes dades.

I el mateix per la resta de coses que es diguin a l'article.

Laura Golanó (discussiócontribucions)

Però si això ho sé directament pel currículum professional del professor? Puc anar mirant els llibres on a la contra surt el seu expedient, però cal si ho sé directament del curriculum professional?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bé, pot ser que alguna cosa surti de fonts pròpies, però la majoria de coses haurien de sortir de fonts fiables independents del subjecte (no publicades per ell, ni per la seva universitat, ni per altres organitzacions relacionades amb ell).

De fet, pots veure a les biografies que s'hagin publicat sobre ell la selecció de fets que fan, que en general molt diferent de la que faria un currículum.

I si no ho pots veure a les biografies perquè no hi ha biografies sobre ell, aleshores potser és que no hauria de tenir article a la Viquipèdia, com pots veure a Viquipèdia:Admissibilitat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per cert, suposo que tu tens accés a més fonts sobre aquests professors dels que vols fer article, però mirant al Google jo no en trobo ni una sobre Enric Benavent. O sigui, trobo coses que ha escrit ell, però no trobo cap font fiable que parli d'ell.

Laura Golanó (discussiócontribucions)

Si, si, sóc bibliotecària. Si busques a google surt molta informació d'aquest exemple mateix. Hi ha entrevistes a programes, conferències, etc.

Quan ho tingui tot enllestit t'aviso per si li vols fer una ullada.

Moltes gràcies per les aportacions

Laura

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo no he trobat cap conferència sobre ell. Només he trobat conferències d'ell parlant d'altres coses.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

M'he permès re-escriure l'apartat "formació" de la teva pàgina de proves @Laura Golanó (pots revertir-ho des de l'historial si vols) per mostrar com d'un llistat curricular es pot passar a fer un redactat enciclopèdic. A Viquipèdia evitem tenir llistes com en un CV per a les biografies.

D'altra banda, si vols convertir aquesta prova en entrada de la Viquipèdia tingues en compte el que diu en Pere, mira't l'article que ell t'enllaça d'admissibilitat i valora si la persona és admissible perquè fonts no vinculades a ell hagin parlat sobre la seva obra i activitats. Viquipèdia no és mai el primer lloc on fer-ho.

Laura Golanó (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Sí, sí, el que faré abans de continuar és buscar la documentació i un cop ho tingui ho poso i a veure què.

De nou, gràcies per l'ajut que entre tots feu!

Laura

Resposta a «Referències»