Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Entrada Eulalia Sintas Martínez

13
Resum per Paucabot

Desacord d'un usuari amb una proposta d'esborrat d'un article, Eulalia Sintas Martínez, que encara no és admissible però que properament ho serà.

Madoz10 (discussiócontribucions)

Hola,

Fa temps que procuro millorar i ampliar els articles referents a arqueòlegs catalans MORTS, perquè crec que la Viquipèdia està fluixíssima en aquest camp, que a mi em sembla d'interès general. De vegades inicio sessió i de vegades treballo a la brava. L'article que vols esborrar és un resum d'un article d'homenatge més llarg que ha de sortir en el proper número de la revista Auriga. El personatge té obra publicada en català i castellà de molta importància per al coneixement d'alguns temes, com és el cas de la mineria antiga i de l'Orde Militar Catalana de Sant Jordi d'Alfama. Hi ha referències substancials al personatge tant en les referències que he posat a l'entrada com a les publicades en paper que apareixen a la bibliografia. Com que és morta, tampoc entenc que es pugui considerar autopromoció. En qualevol cas, com a arqueòleg crec que pots reduir o modificar l'entrada comet plagui, però que si l'eliminesli fas un flac favor a l'arqueologia,a la història de la Ciència i al reconeixement del paper de la dona en la recerca. Què n'opines, @Marionaaragay ?

Marionaaragay (discussiócontribucions)

Hola @Madoz10 i @Paucabot: crec que l'entrada de l'Eulàlia Sintas no té referències que en validin l'admissibilitat. La informació que apareix a l'entrada no té fons ni referències que la verifiquin, ja que les referències que apareixen no aporten la informació que surt a l'entrada.

Pere, veig que dius que la info és un resum d'un article que sortirà a l'Auriga: genial, quan surti l'article de l'Auriga sí que es podrà referenciar la Viquipèdia! Però no es pot fer al revés. És a dir: primer ha d'haver-se publicat la font, en un medi fiable i independent del subjecte (crec que la revista Auriga compleix aquests requisits) i després es podrà escriure l'article de la Viquipèdia. Té lògica: tota la informació que hi ha a la Viquipèdia prové de fonts publicades, si no no es podria verificar! Espero haver-me explicat, si tens més dubtes pregunta'm :)

Madoz10 (discussiócontribucions)

Potser que no corris tant a esborrar totes les referències vinculades a aquest article, no?

Madoz10 (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

1. No sé a què et refereixes quan dius que esborr referències vinculades a aquest article. 2. no he dit que fos autopromoció, ja havia vist que no podia ser. 3. Mir de complir les normes de la casa per a publicació d'articles. Res més enllà de la meva intenció d'anar en contra les dones o la ciència.

El problema d'aquest article crec que és d'admissibilitat. Amb el que hi havia a l'article i el que trobat per internet, no se'n pot verificar el compliment dels criteris de la casa.

Madoz10 (discussiócontribucions)

L'article en el qual es basa l'entrada no és inèdit. Està en premsa. Que és diferent. En castellà elmateix article ha estat validat. I em refereixo a què has anat a esborrar la referència a les entrades de Cartagena i de La Unión, abans de parlar-ho...

Paucabot (discussiócontribucions)

Els articles de la Viquipèdia s'han de basar en fonts publicades. Ara no sé a quina de les dues entrades de la Viquipèdia et refereixes quan dius que està basat en un article en premsa, ni si està pendent de publicació o ja apareix a la premsa.

Respecte de Special:diff/16645982 i Special:diff/16645973, vaig esborrar-ne les referències perquè semblaven ficades amb calçador, per un usuari que fins aquell moment no havia intervingut a cap dels dos articles i que a més, enllaçaven a una biografia amb problemes d'admissibilitat.

Madoz10 (discussiócontribucions)

Em refereixo al'entrada Eulalia Sintas Martínez, que com t'he dit és resum d'un article que surt en el proper número d'Auriga, que està en premsa.

Paucabot (discussiócontribucions)

Idò, de moment, és un treball inèdit. En tot cas, comenta-ho a la proposta d'esborrat.

Madoz10 (discussiócontribucions)

Si et sembla esperem a esborrar-lo que surti la revista i hi pugui posar la referència, i reprenem la discussió.

Madoz10 (discussiócontribucions)

Que no és aquí, la discussió d'esborrat?

Des del 2001 que foto cullerada a la Viquipèdia i encara nom'hi aclareixo...

Paucabot (discussiócontribucions)