Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Mapintanel (discussiócontribucions)

Estic repassant i introduint filmografies de foto fixes que tenim documentats a la Filmoteca de Catalunya i dels quals tenim fotografies. A l'hora de fer o revisar les filmografies em trobo que navegant per la Viquipèdia m'he trobat diferents formats de filmografies de tècnics o actors cinematogràfics. Sense que sigui una llista exhaustiva he trobat: llista de títols amb l'any; llista en format "any: títol de nom director"; llista en format "any: títol dirigit per nom director"; llista en format "títol (nom director, any)"; taules amb diferents camps.

Hi ha alguna forma unificada? És millor una llista o una taula? Personalment, tot i que no he aplicat, em sembla que un format com https://en.wikipedia.org/wiki/Humphrey_Bogart_filmography seria una bona opció, ja que no cal arribar al nivell de https://en.wikipedia.org/wiki/George_Lucas_filmography.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Mapintanel No soc l'expert en pel·lícules. Suposo que @Pallares et podria informar millor.

Si que volia informar-te que per a fer aquestes taules, hi ha un sistema automàtic que agafa la informació que hi ha a Wikidata. Els casos que tu has actualitzat, com ara Salvador Torres Garriga ni tant sols té entrada a Wikidata (bé, ara sí, perquè ho he creat), però per a que et facis una idea del que comento, mira l'exemple de Georges Lucas com a productor, que he preparat en una pàgina de proves.

Per tant, si tens informació per a entrar sobre els professionals i els films, el camí que has seguit és correcte, però no l'òptim. El millor seria entrar aquesta informació a Wikidata (una entrada per cada persona (Ex:George Lucas (Q38222)) + un per cada pel·lícula (Ex.:Once pares de botas (Q24514568)) i després explotar-la amb una llista similar a l'exemple que t'he posat.

Si et fa falta ajuda amb Wikidata, demana ajuda aquí mateix i molts companys et podrem ajudar.

Mapintanel (discussiócontribucions)

Moltes gràcies pels consells i l'exemple! Crec que em decantaré pel sistema del teu exemple utilitzant el Wikidata, i així a mida que ampliï filmografies també creixerà el Wikidata amb les dades noves, ja que la majoria de films i persones que afegiré és molt probable que no estiguin entrats.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Mapintanel Exactament. Així allò que tu posaràs no és una cosa ultraconeguda sinó forats d'informació que tenim per omplir. En alguns casos, com el de la pel·li de l'exemple, ja te la trobaràs i només cal afegir un nom dins la fitxa tècnica. A disposar !.

Resposta a «Format filmografies»