Tema de Viquipèdia Discussió:Patrulla de canvis recents

Paucabot (discussiócontribucions)

Ara que tenim Wikidata, crec que estaria bé incorporar com a requisit per a marcar una pàgina nova (article, plantilla o categoria) com a patrullada que l'article tengués ítem a Wikidata.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

S'hi podria afegir, tot i que no sé quants patrulladors tenen activat el giny de veure si està enllaçat a Wikidata sense haver-ho d'anar a mirar.

Per altra banda, s'haurien de treure algunes coses obsoletes i segurament també afegir-n'hi alguna.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Repassant els requisits, crec que hi ha dos casos (molt freqüents) en que l'element de Wikidata és útil:

  • Quan hi hauria d'haver interviquis.
  • Quan hi hauria d'haver infotaula.

Ara bé, si posem el requeriment, aquest hauria de ser que s'haguessin enllaçat els interviquis i que la infotaula tingui un mínim (tot i que el mínim pot ser la infotaula buida). El dubte de si posar requeriments d'aquests és el dubte de si val la pena deixar sense patrullar els articles on no s'hagin buscat els interviquis i els articles amb la intaula buida.

Per altra banda cal reconèixer que si posem aquests requeriments que impliquen crear l'element de Wikidata a la majoria dels articles, demanar l'element de Wikidata a tots els articles simplifica les instruccions i el procés sense afegir gaire més feina.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Donant-li més voltes: l'objectiu de patrullar no és arreglar-ho tot sinó que el que no s'arregli entri al circuit de manteniment de la resta d'articles (per exemple, un article amb problemes de traducció, el marquem com a patrullat si ja té la plantilla que indica el problema). Les pàgines sense element a Wikidata no cal fer-hi res perquè ja surten a Especial:UnconnectedPages. Només pot ser útil dir que no les hem de marcar com a patrullades en els casos que Wikidata faci alguna funció més, i encara sobre això tindria dubtes.

I en general, crec que no hem de confondre els que seria bonic que els patrulladors fessin amb el mínim que s'ha de fer per marcar com a patrullat, que és el que va en aquesta pàgina.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí. Crec que d'acord amb tu, Pere. Ho podem deixar. Aniria més aviat a Viquipèdia:Manteniment (que necessitaria millorar molt també).

Resposta a «Nou requisit»