Tema de Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules

Infotaula legislació ≠ Infotaula document

4
Beethoven (discussiócontribucions)

He vist als comentaris de la pàgina que es plantejava l'opció de fusionar ambdues infotaules (legislació i document). Potser com a jurista sóc imparcial en aquest assumpte, però en qualsevol cas m'agradaria manifestar la meva opinió en contra de dita fusió. La legislació (constitucions, estatus d'autonomia, lleis orgàniques, lleis ordinàries, decrets llei, decrets legislatius, reglaments, ordenances, etc.) té unes característiques intrínseques pròpies que la fan necessitar d'una infotaula personalitzada que desenvolupi clarament els seus elements. La legislació, com a tal, dota de contingut a una branca del saber d'enorme abast i complexitat com és el Dret, que poc té a veure amb simples "documents".

El possible conflicte entre infotaules entenc que només es podria donar respecte de la legislació antiga, que segurament té més de document (valor de document) que no pas de legislació. En aquest sentit podríem acordar que les lleis antigues: Codi Justinià, Las Siete Partidas, Edicte de Nantes, etc. siguin considerades documents i com a tal s'utilitzi la infotaula document. Però per tota la legislació moderna (de major complexitat i rigor jurídic), necessàriament ha d'utilitzar la infotaula legislació. En base a això, la Constitució espanyola de 1978 hauria de passar a fer servir la infotaula legislació, tal i com ja fa per exemple l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006 o el Codi Civil de Catalunya.

D'altra banda, aprofito per comentar que s'hauria de millorar i ampliar una mica el contingut de la infotaula legislació, incloent apartats com: "Títol complert", "Entrada en vigor", "Última modificació", "Nombre d'articles", "Subdivisió" (ex: 3 llibres o 5 títols), etc. Seguint les directrius del BOE, DOGC i Portal Jurídic de Catalunya.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Beethoven. No estic segur que s'hagin de fusionar ambdues plantilles, però, en tot cas que una llei i un document siguin diferents, no fa que hagin d'usar infotaules diferents.

La fusió no es proposa perquè hi hagi conflicte entre diverses infotaules sinó perquè menys plantilles (i més versàtils) suposen menys feina de manteniment.

Perquè et facis una idea {{Infotaula d'esdeveniment}} s'usa per a tractats, accidents, terratrèmols, festivals de cinema i atemptats, que està clar que no són el mateix però comparteixen uns quants paràmetres (i d'altres no, els que són específics de cada cosa). Per fer-te una idea, pega una ullada al codi de {{Infotaula d'esdeveniment}} i veuràs que cada cosa d'aquestes té un apartat específic.

Si s'han d'afegir més paràmetres a {{Infotaula legislació}}, Viquipèdia:llanceu-vos-hi!.

Beethoven (discussiócontribucions)

Gràcies per la informació. En quan tingui temps m'hi poso a afegir més paràmetres a infotaula legislació. M'he fixat que a la Wiki anglesa tenen fins i tot infotaules personalitzades per la legislació de la UE, EUA, UK, etc. No crec que sigui necessari ni molt menys aquí, però m'ha donat la idea d'incloure "l'escut/bandera" de l'òrgan creador de la legislació en qüestió (bandera de la UE, Espanya, Generalitat de Catalunya, Ajuntament X, etc.) com un paràmetre més de la llei en qüestió. Estil al que es pot veure a la Infobox U.S. legislation amb l'escut dels Estats Units, però sense fer una infotaula personalitzada.

Si em poguessis donar alguns enllaços per aprendre una mica més sobre com va tot el referent a això t'ho agrairia. Tampoc entenc que vol dir "adaptació a Wikidata" ni que a les plantilles es digui que "utilitzeu, per favor la plantilla sense paràmetres i carregueu la informació a Wikidata". Estic acostumat a com funcionava la Wiki fa molts anys i ara veig moltes novetats! (Tampoc m'adapto a aquest estil "visual" de la pàgina de discussió tan modern :P)

Beethoven ha amagat aquest apunt (historial)
Resposta a «Infotaula legislació ≠ Infotaula document»