Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Crear article amb seccions pre-definides

6
Mariusmm (discussiócontribucions)

Hola, suposo que s'haurà parlat d'això algun vegada, així que disculpes d'entrada.

No creieu que fora bo que al crear un article de ben nou apareguessin per defecte totes les seccions d'un bon article segons "Viquipèdia:Estructura d'un article " ? Crec que per novells (i no tant novells) ajudaria a no oblidar-se de les referències o de si el "vegeu també" va abans o després de Bibliografia, etc.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Mariusmm efectivament, ha hagut iniciatives, especialment referides al peu d'article (referències, enllaços, commonscat,..) sempre abandonades abans de reeixir.

Sempre pots provar tu a veure que tal.

Mariusmm (discussiócontribucions)

@Amadalvarez Merci per respondre tant ràpid! Jo m'hi puc posar, però no tinc gens clar per on començar! Jo em referia a canviar el funcionament de l'editor visual pq tregui totes les seccions al crear un article nou. On es codifica tot això? (abans caldria aprovar-ho, no?)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No hi havia pensat que els anteriors intents van ser pre-editor visual. Ni idea d'on s'ha de codificar, i pel que fa al consens entenc que cal ampliar-ho al conjunt de WPs ja que l'editor visual és una eina comuna. Penso que caldria pensar i concretar unes funcionalitats aquí i proposar-les com a iniciativa als desenvolupadors de WMF.

Barcelona (discussiócontribucions)

Sí que es va acordar més o menys l'ordre del peu de pàgina, com esmentes. També hi ha consens sobre que la secció històrica sol aparèixer al principi (malgrat la polèmica que va envoltar els països). Però no apareix a l'editor visual, crec que no és adequat que surtin per defecte perquè algú pot voler realitzar un article curt o amb una altra estructura

Mariusmm (discussiócontribucions)

Si hi ha consens en l'estructura de com ha de ser un article "estàndard" crec que per defecte les eines d'edició haurien d'ajudar als editors en aquest aspecte.

En el cas que un article no tingui algun dels apartats seria molt senzill esborrar el que no calgui.

De fet, normalment és més senzill esborrar el que no es vol que no pas recordar el que fa falta, no?

Resposta a «Crear article amb seccions pre-definides»