Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

El títol dels municipis ha de dur "municipi de ..."?

Solde (discussiócontribucions)

Pau, he vsit que havies mogut Municipi de Sredets a Sredets. Crec que seria millor revertir-ho. En totes les viquis es tracta com a separat: un pel municipi i l'altre per la població. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

A la Viquipèdia en català, hem usat sempre el nom per al municipi (exemples: Manacor, Lleida, La Bisbal d'Empordà, Castelló de la Plana ... ) ja que tenim molts pocs articles dels nuclis principals dels municipis. Només he reanomenat en conseqüència.

Si tenguéssim l'article de la capital del municipi, crec que hauríem de desambiguar aquest i no el municipi, però aquest supòsit ni tan sols es dóna.

Solde (discussiócontribucions)

Hola de nou! entenc el que comentes per a ser consistents amb la resta dels casos, ja modificaré els que he anat creant. Per altra banda, i com curiositat i coneixement meu, el que comentes de desambiguar el segon, vols dir que hauria de ser (per exemple)?

  • Sredets --> municipi
  • Sredets (ciutat) --> per la ciutat

No hauria de ser Sredets l'article de la ciutat i llavors tenir Municipi de Sredets o Sredets (municipi)? Hi ha alguna norma que ens indiqui com caldria fer-ho?

Gràcies Pau! Salut.

PD: ara he recordat que l'últim que vaig crear Municipi de Sozopol sí que té l'article de la ciutat Sozòpol. Com caldria que fos?
Paucabot (discussiócontribucions)

Crec que l'exemple que poses tu i els municipis letons són l'excepció que confirma la norma. Supòs que s'haurien de reanomenar, sí.

O sigui, l'article principal seria per al municipi i quan volguem fer (per ampliar) un article separat per a la capital municipal (Q15303838), feim la desambiguació amb (ciutat), per exemple.

De totes maneres, jo només faria els dos articles si hi ha prou informació per als dos. A Municipi de Sozopol hi ha poquíssima informació (equivalent a la que hi ha a Sant Joan les Fonts#Divisió administrativa). Per això no fa falta crear articles separats. Es pot posar a Sozopol, on es parli del municipi i de la capital, que és el que hem vengut fent gairebé sempre.