Tema de Usuari Discussió:Jove

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola! Quina norma es segueix per afegir la i llatina entre cognoms?

Jove (discussiócontribucions)

Hola! Tenint en compte que ambdós cognoms són d'origen castellà i, en aquelles terres, la presentació de cognom compost és una realitat, m'acullo al principi general de posar la "i" per distingir els dos cognoms, hàbit recorrent a Catalunya.

Yuanga (discussiócontribucions)

Llavors “t’ho estàs inventant”, perquè a cap font surt amb la “i”, ni tan sols a l’EEC. Estan debatuts aquests tipus de canvis en algun lloc?

No t’ho prenguis malament ni com res personal, res més lluny de la realitat; estic creant articles de gent de l’època i vull estar ben enterat d’aquest aspecte.

Jove (discussiócontribucions)

Hola! Gràcies per l'apunt final.

Tenint en compte que han integrat l'EEC a la GEC de forma directa i suposo que encara no s'hauran avaluat tots els articles, em sembla correcte revertir l'edició. No obstant, m'agradaria constatar que no és un criteri arbitrari.

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva comprensió. No tinc res en contra de la "i", de fet jo la porto entre els meus cognoms. És un tema que m'interessa, com et comentava, degut a que estic creant articles de gent de l'època. Saps a on s'ha debatut/acordat això abans?

Jove (discussiócontribucions)

Se que hi ha una debat obert al respecte però no et sabria dir on. Recordo que no quedava tancat en una posició exacta.

Resposta a «“i” entre cognoms»