Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Kette~cawiki

Gran Companyia Catalana

4
Resum per Kette~cawiki

Reversió de correcció a una citació literal.

Madaix (discussiócontribucions)

Per què insistiu a desfer les revisions que han fet? Són totes encertades; són esmenes de castellanismes i de registre.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

La primera vegada he desfet l'edició de Popopot perquè, com he dit al resum, no aportava res. En aquest punt cal recordar que Viquipèdia és una enciclopèdia què té com objectiu informar, que ha de ser entenedora. Heu de donar un cop d'ull al llibre d'estil: «Sempre que sigui possible, utilitzeu un llenguatge pla, sense frases llargues i rebuscades». En aquest cas heu esmenat una citació literal referenciada, al meu parer us heu «passat de frenada».

La segona vegada ha estat una reversió a la vostra edició. Aquesta reversió deixa un missatge prou clar: «Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió». Primer havíeu de deixar aquest missatge i, si calia, desfer la reversió. He tornat a deixar l'article al seu estat original.

Madaix (discussiócontribucions)

Per quin motiu creieu que 'llur' en lloc de 'sa' és un mot 'rebuscat'? Fa més precís i entenedor el text per tal com impedeix l'ambiguïtat que provoca el possessiu àton.

Per què restituïu els castellanismes? Quin llibre d'estil recomana d'esmenar emenes que solucionen castellanismes? Les esmenes són escasses, per altra part; no entorpeixen la lectura i milloren l'estil del text.

'Quedar' és un dels pitjors castellanismes pel qual la llengua catalana ja té els seus recursos, com el que dóna l'esmena.

'Només' és un mot que pertany al registre col·loquial.

etc.

Si us plau, restituïu la versió en català sense castellanismes ni faltes d'estil.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Primer de tot, la principal esmena ha estat feta a una citació literal, això està fora de lloc. Per altra banda, tal com he comentat abans, el llenguatge ha de ser planer, aquest no és el lloc adient per fer exercicis filològics. Els mots que esmenteu formen part d'un llenguatge emprat principalment en la llengua escrita i de poc ús en la llengua parlada. En el cas del mot sa, juntament amb ma, seua o meua, són formes dialectals molt emprades i normalitzades, per tant, correctes.

El què us semblin castellanismes és molt subjectiu, no són considerats com a tals a les entitats normalitzadores.

Si no esteu d'acord podeu presentar la vostra queixa a la pàgina de les peticions a administradors

Resposta a «Gran Companyia Catalana»