Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

infotaules multilíngües

2
Resum per Paucabot

Gràcies per la info, Amadalvarez

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ei, company. Escrit, no hi ha molt més que el que has vist. El tema va començar a la Hackathon. Allà vaig coincidir amb el Quim Gil i li vaig preguntar quina seria la millor via de promoció per rematar la feina que havíem començat a Berlín. Em va proposar "escriure alguna cosa" a WM o crear un blog amb gent d'altres WP que fessin plantilles (en general) i, a partir d'aquí anar despertant un suport cap a la necessitat de "tenir una versió pseudo-comuna".

Posteriorment, alguns amics ens varen animar (al Galder i a mi) a fer una fast presentation de les infotaules fora de programa. Varem reservar una aula i varem convocar pel grup de Telegram de la Hackathon, només 4 hores abans. La fortuna va fer que vingués la Lydia, "Prod.Mgr. de WD" acompanyada d'un dels seus hackers que gestionen la llibreria d'accessos base a WD, i va quedar convençuda que això era un bon instrument per implicar més les WPs amb WD i fer créixer els accessos a WD (que no descarto que sigui un dels seus indicadors d'èxit). Li van impactar especialment les estadístiques de nombre d'articles amb infotaula-WD perquè va entendre l'acceptació que tenia per part de la comunitat (un dels problemes per fer el salt a les grans) i va explicar que som la 3a. WP en accessos WD després de la japonesa i la xinesa.

També vaig parlar amb Amir, responsable d'estratègia de llengües de la Foundation, qui em va explicar que pensava que seria una eina ideal per les WP no tant sol petites -com defensa Galder- sinó de les que comencen on, la infotaula els pot permetre comptar amb una dignitat mínima en els articles quan tens molt poca massa crítica. Però em va deixar molt clar que ell no ens podria ajudar a desplegar-lo, però si a aconseguir "clients" que podrien anar aconseguint un estàndard de facto.

Penso que entre ells (2 a 2 o entre els 3, no ho sé) varen creuar algun comentari, perquè l'endemà, em va venir a buscar la Lydia per dir-me que estava molt interessada en el tema i que seria bo tenir dues coses: una versió multilingüe de les infotaules i una documentació / relat / roadmap com el que tenim, etc. en anglès per tal que fos més fàcil anar referenciant a tercers a conèixer i opinar. Venia a dir, "si tinc alguna cosa que promocionar i que ho entengui tothom, ho mouré".

D'aquí ve tot i en aquest punt estem. A Plantilla:Proves persona estic fent les proves; si entres amb una altra llengua al teu perfil, veuràs el que tenim fins ara. De moment només afecta a les etiquetes i quan el Vicenç vagi tenint canvis, s'anirà millorant. Tant si acabem passant a producció aquesta versió com si no, les passes que estic donant serviran per fer més simple el procés de migració que va preparar el Galder. Per bé que ens vagi, en una primera fase entenc que continuarem necessitant una versió per llengua.

That's all, folk.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

tens mail amb darrera versió excel