Tema de Viquiprojecte Discussió:Biotecnologia alimentària UAB

MiquelBR (discussiócontribucions)

Hola Xavier,

Sóc el Miquel Bistué, i t'escric del grup 5 per aclarir uns dubtes que tenim amb el tema. Primerament vam escollir com a tema del projecte el xarop de fructosa, marcar com a tema sense entrada a la Viquipèdia, però vam trobar que, tant a la versió anglesa com a la catalana, existia l'entrada "Xarop de blat de moro alt en fructosa". Malgrat no ser literalment el mateix títol, per la poca informació que vam trobar no sembla que existeixin d'altres xarops de fructosa. Davant el dubte, vam canviar el tema a xarop de maltosa, també sense entrada teòricament. En aquest cas existeix entrada només per la versió anglesa, i també sota el nom "High-maltose corn syrup". Et volíem preguntar doncs si consideres que "xarops rics en" i "xarops de" són equivalents, i s'hauria de canviar en el viquiprojecte la consideració del xarop de fructosa de tema sense entrada, o si consideres que són productes diferents, cosa que canvia decisivament el nostre enfocament de qualsevol dels dos temes.

Moltes gràcies!

Víctor Garcia Gragera (discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra,

En principi hem decidit en el nostre article de la viquipèdia de parlar de xarops de maltosa en general i aquí subdividir en xarops alts en maltosa i xarops amb alt grau de conversió (equivalent a menor grau de maltosa). En realitat hi ha més classificacions però ja les explicarem amb més detalls segons els diferents processos de producció. El que ens preocupa de cara a la integració del nostre article viquipèdia és que només hi ha "high maltose corn syrup" a la wikipedia anglesa i aquest article i el nostre "no serien equivalents". Què podem fer?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @MiquelBR i @Víctor Garcia Gragera,

Disculpeu-me el retard a l'hora de respondre, gairebé no he tingut temps d'obrir el projecte (mudances a l'estranger...).

Pel que em dieu i també he vist a primera ullada, el més correcte és que l'entrada xarop de fructosa porti directament a xarop de blat de moro alt en fructosa ja que és primàriament aquest tipus (ho enllaço jo mateix i ho indico a la discussió). Em sembla molt més adequat que us enfoqueu al xarop de maltosa, que us serà més fàcil de contextualitzar i subclassificar.

Quan vosaltres creeu un article, no ha de seguir específicament les pautes de com estan creats a l'anglesa (cada versió lingüística és sobirana). Un cop hagueu creat l'article general de xarop de maltosa i en distribuïu el contingut, potser algú després crea un de més específic anomenat xarop de blat de moro ric en maltosa a partir de l'enllaç vermell del vostre article, que ja s'enllaçaria amb el d'anglès en un futur. No sempre tots els articles són equivalents en totes les llengües perquè la profunditat és diferent, no patiu per això :)

Si ho creieu convenient, un cop tingueu l'article creeu-hi una entrada a Wikidata amb dades bàsiques i la infotaula (opcional però recomanable).

Espero que us serveixi d'ajuda, ja direu si teniu més dubtes!

Pol Pérez Rubio (discussiócontribucions)
Pol Pérez Rubio (discussiócontribucions)

Hola@Xavier Dengra, no em permet editar el contingut de la viquipèdia ja que en comptes de sortir la opció "modificar", apareix la opció "modificar el codi", portant-me a una eina de codificació informàtica. Què puc fer per solucionar-ho?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Pol Pérez Rubio!

A vegades pot passar que no es configuren les preferències perquè editis directament amb l'editor visual. Has d'anar a la barra superior dreta del teu usuari:

Preferències > Caixa d'edició > on hi ha la selecció "Pestanyes d'edició" > "Mostra'm les dues opcions d'editor"

Salut!