Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Sobre la entrada de la Bandera Antirepressiva Catalana

9
Davics~cawiki (discussiócontribucions)

Bon dia Paucabot,

entenc l'apunt sobre el conflicte d'interessos, el que em porta a la següent pregunta:

Si aquesta bandera ja és una realitat des del maig d'aquest any (en mostro la font exacte, no sé si de la manera adequada..), com es pot fer pq la entrada no pateixi d'aquest conflicte d'interessos i respongui a les normes de neutralitat i objectivitat que es demanen?

Moltes gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)

El meu nebot també és una realitat i no té article a la Viquipèdia. Vegeu VP:NO. Ni tu ni ningú relacionat amb la creació d'aquesta bandera hauria d'escriure sobre aquest tema.

Addicionalment, recoman la lectura de Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat.

Davics~cawiki (discussiócontribucions)

Gràcies per l'explicació, queda clar.

No voldria semblar que tinc la pell massa fina, però l'exemple del nebot, tot i que molt gràfic, el trobo poc amable. Entenc que sovint hagueu de bragar amb gent que entra i us fot un nyap d'entrada, pero malgrat tot les formes mai s'han de perdre.

Dit això, en el cas de la bandera que ens ocupa, entenc doncs que la condició que falla és aquesta?

  • Invencions personals. Haver inventat una paraula, un joc o un moviment de ball, no és prou destacable com per fer-ne un article fins que múltiples fonts secundàries, independents i fiables, tractin el tema aportant prou informació. La Viquipèdia no és per les coses que es van inventar un dia.

Per altra banda és cert que estic involucrat en aquest projecte, però més enllà del punt mencionat anteriorment no trobo la raó per la qual no puc generar jo l'entrada. No pretenc ni fer publicitat ni autopromoció, simplement explicar objectivament un símbol tal i com ho faria amb un altre, i qui millor algú que en té el màxim de dades.

Gràcies per la paciència i disculpeu el nyap.

Paucabot (discussiócontribucions)

La meva intenció en cap moment ha estat perdre les formes i diria que no ho he fet. Crec que la comparació era l'adequada per tal que us féssiu la idea: un concepte al qual li tenc molta estima, sobre el qual no som neutral i del qual no n'han parlat fonts fiables (que no estiguin relacionades amb la seva família). Sé per experiència que les persones amb conflicte d'interessos tendeixen a no veure el problema, per això mir de fer-lo el màxim d'explícit des del principi.

Les condicions que fallen són dues:

  1. Vós no sou la persona més adequada per fer aquest article. Vegeu VP:CI.
  2. El tema no és susceptible de tenir un article a la Viquipèdia segons VP:ADMS.

Suposant que qualcú no relacionat amb la creació d'aquesta bandera volgués afegir la informació i que aquesta informació es pogués verificar amb fonts fiables, més que crear un article, es podria afegir una línia a Sant Esteve de les Roures. Però ja te dic que ara mateix no es compleixen cap d'aquestes dues premisses.

Davics~cawiki (discussiócontribucions)

Disculpeu la mala interpretació doncs de l'exemple del nebot. Queda aclarit.

Sobre les condicions, totes enteses i compreses, i per tant deixaré córrer lo de fer l'entrada.

Tan sols comentar que tot i que l'origen de la bandera estigui vinculat al poble fictici de Sant Esteve de les Roures, és quelcom que ha trascendit de l'ambit humoristic del poble i ha passat a constituir-se com un nou símbol amb la participació de professionals del disseny i vexil·lòlegs donant lloc a la creació d'una nova bandera (com pot ser ara el cas de la bandera negra del tricentenari). Així doncs la proposta d'afegir una línia a l'entrada de Sant Esteve de les Roures no crec que sigui adequada ja que ni en forma part ni respresenta res de l'esmentat poble.

Moltes gràcies per la resposta.

Paucabot (discussiócontribucions)

Respect la teva opinió que la bandera és importantíssima, però la relativitz donat que no hi ha cap font fiable que verifiqui que tengui aital importància i que la persona que la troba tan important presenta un evident conflicte d'interessos.

Davics~cawiki (discussiócontribucions)

Ui no, no m'he explicat bé: no dic que sigui importantíssima, tan sols volia deixar clar que és una iniciativa seriosa simplement. És evident que és un projecte massa tendre encara per tenir cap tipus de repercussió destacable ni cap referència de cap font fiable.

I com ja he dit, entès el tema de conflicte d'interessos, abandono la idea de fer l'entrada pertinent.

Moltes gràcies.

Davics~cawiki (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Massa poc. Necessites que ho comentin diverses fonts fiables i no només que surti en un fòrum.

Respecte del CI, segueix essent un problema i no se solventa tan fàcilment com creus. Si no l'escrius tu i l'escriu el teu cosí o un amic teu, el problema seguirà sent el mateix.

Resposta a «Sobre la entrada de la Bandera Antirepressiva Catalana»