Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:La taverna

YoaR (discussiócontribucions)

Hola, bon dia.

Actualmente, 60 de los 78 conceyos de Asturies tienen aprobada la toponimia tradicional como oficial. Tengo entendido que la política de la Wikipedia en català es usar la toponimia oficial, así que me gustaría pedir permiso para trasladar todos los artículos de localidades y conceyos del topónimo castellano al oficial en asturiano. Todos estos cambios tendrán su referencia a la disposición legal publicada en el Butlletí Oficial del Principat d'Astúries.

Moltes gràcies.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Endavant, YoaR! Si necessites res avisa'ns :)

YoaR (discussiócontribucions)

Gràcies Pau.

Para los casos con topónimo oficial bilingüe (Gijón/Xixón, Cangues d'Onís/Cangas de Onís) propongo trasladar los artículos al topónimo tradicional en asturiano, especificando siempre en la primera línea del artículo cuál es el nombre oficial. En los ejemplos anteriores, los artículos serán Xixón y Cangues d'Onís.

¿Está bien así? YoaR (disc.) 11:11, 4 gen 2019 (CET)

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Sí. De tota manera, hauries de tenir en compte que si existeix exònim en català aquest preval (és el cas de Saragossa, per exemple). Aquí malauradament no puc ajudar-te, perquè no sóc expert en el tema. Potser algun altre viquipedista et pot ajudar. Per la resta de casos, hauria de quedar una cosa així:

"Xixón (en castellà Gijón i oficialment Gijón/Xixón)[1] és una ciutat i consell de la costa cantàbrica al Principat d'Astúries."

"Samartín del Rei Aurelio[1] (en castellà San Martín del Rey Aurelio) és un consell de la comunitat autònoma del Principat d'Astúries."

(Per cert, sent-te lliure d'escriure'ns en asturià si t'és més fàcil, que ens entendrem sense problema).

YoaR (discussiócontribucions)

Voi tar sollerte a los exónimos en catalán, pero nun creo qu'haya conflictos. Fice yá'l primer cambéu: El Valle Altu de Peñamellera, ¿pues echa-y una güeyada enantes de siguir colos demás? Gracies.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Perfecte, veig que has creat la plantilla {{Toponímia d'Astúries}} així serà fàcil gestionar els canvis si s'ha de polir res. Pel que veig el teu primer canvi està perfecte. Pots seguir amb la resta :)

¡Munches gracies! Un saludu.

Resposta a «Toponimia asturiana»