Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Adriaesc

Lanxana (discussiócontribucions)

Bones, he fet les primeres edicions a la viquipèdia i no tinc clar si ho he fet bé. Al intentar vincular elements de l'OpenStreetMap amb els seus corresponents a wikidata vaig veure que les coordenades no eren del tot correctes. Com que wikidata referencia als articles corresponents a viquipèdia, els vaig consultar. No em queda clar d'on surten aquestes coordenades i les vaig editar en tres articles amb les que em donava OSM. És correcte? Com puc indicar que les he tret d'OSM? Gràcies!

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola Lanxana, veig que l'Adriaesc està una mica inactiu darrerament. Intento contestar-te.

Als articles de la Viquipèdia, preval la informació "codificada" dins de la nostra Viquipèdia (ie. les coordenades). En cas que existeixin a Wikidata i no les tinguem en local, les importa d'allà.

Salutacions

Lanxana (discussiócontribucions)

Gràcies @Arnaugir, però no em queda clar llavors si cal (o puc) modificar les coordenades que no s'ajustin a la realitat, tant als articles com a la Wikidata. I si les modifico, cal justificar-ho? No vull ficar la pota.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola de nou,

les coordenades les pots modificar, però què vols dir amb "que no s'ajustin a la realitat"? Suposo que et refereixes que les que hi ha a l'article estan malament. El millor seria corregir-les a wikidata, i treure-les de l'article local.

Lanxana (discussiócontribucions)

Bones,

em refereixo quan l'article fa referència a un edifici i les coordenades són de l'edifici del costat, o a l'altre costat del carrer. En aquests casos capturo les coordenades de l'edifici correcte i són les que posaria com a noves.

Per article local et refereixes a l'article de la viquipèdia? No em costa gaire anar canviant-les a les dues bases, si el canvi no és automàtic.

Un altre dubte que tinc és sobre completar un article, el de la Rosa Serra i Puigvert. Sé de dues obres seves a la via pública que tinc fotografiades i pendents de pujar a Commons. No sé on (en quina part de l'article) afegir-les, quina informació aportar (nom, ubicació, data de col·locació, temàtica...?), ni si es poden llistar individualment les obres d'un artista. Com a referència podria citar un llibre sobre escultures a la via pública.

Potser un article similar com a referència m'aniria bé...

Arnaugir (discussiócontribucions)

Les pots canviar als dos, però realment no cal. El millor és tenir-les bé a Wikidata perquè totes les viquipèdies (i totes les consultes que s'hi facin també) ja ho tinguin bé. Però perquè es vegi a l'article de ca-wiki has d'esborrar les coordenades en local, ja que aquestes prevalen sobre les de WD.

Pel que fa a l'article, potser estaria bé afegir una secció "Obra". Tampoc cal que totes les fotos surtin a l'article, ja hi ha un enllaç a la categoria de Commons on hi ha totes les imatges relacionades amb ella. Et suggereixo, per exemple, mirar articles semblants a Categoria:Escultors catalans del sud contemporanis.


Salut!