Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Connexió amb altres wikis i dubte amb Wikisource

5
Xaviaranda (discussiócontribucions)

Bona tarda

Tinc un parell de dubtes, crec que tècnics.

A Internet trobem altres projectes que són sistemes wikis fets amb Wikimedia i què són enciclopèdies molt temàtiques, d'un tema molt concret. Voldria saber si hi ha alguna forma de connectar els articles d'aquestes wikis amb la Viquipèdia. És a dir, que els articles estiguin a les dos wikis, a la temàtica i a la Viquipèdia. Crec que a wikidata s'agafen referències d'altres bases de dades.

Per altra banda, Wikisource és una extensió de Wikimedia? O és una instal·lació pròpia?

Moltes gràcies!

Vriullop (discussiócontribucions)

Primer, el MediaWiki és el programari que hi ha darrere d'un wiki. A peu de pàgina, en versió escriptori, pots veure una caixeta que diu powered by MediaWiki. Aixó és un programari obert que un es pot instal·lar per fer el seu propi wiki. Al costat hi ha una altra caixeta que diu a Wikimedia project. Aixó vol dir que és un projecte de la Fundació Wikimedia. Sí, és una confusió inexplicable d'origen. Els projectes que són de la Fundació Wikimedia els pots veure a la portada. Entre ells hi ha Wikisource, en català Viquitexts, una altra confusió de noms. Una de les coses que tenen en comú els projectes de Wikimedia és que la informació és lliure. Un article de la Viquipèdia es pot reutilizar en un altre wiki o en qualsevol altre lloc o mitjà amb dues condicions: citar l'origen i citar la llicència CC-BY-SA-3.0. Per reutilitzar d'un altre wiki a la Viquipèdia cal primer que ells tinguin una llicència lliure compatible amb la nostra. A més, cal que sigui compatible amb els nostres estàndars de neutralitat i referències. Per concretar caldria saber en quins wikis estàs pensant.

Xaviaranda (discussiócontribucions)

D'acord @Vriullop , tema connexió amb wikis, ho he entès.

El que no sé si acabo d'entendre bé, és el tema Wikisource. Pel que em comentes, és només un Mediawiki? Amb una configuració diferent a la Viquipèdia?

Moltes gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)
Xaviaranda (discussiócontribucions)
Resposta a «Connexió amb altres wikis i dubte amb Wikisource»