Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

Creació d'aquestes categories.

Vallue (discussiócontribucions)

Bona tarda Pau.

Soc en Vicenç {{ping|vallue}}, ens vam veure breument el dia que vas fer la presentacíó a l'IEC a Barcelona en la jornada SCATERM.

Com a veterà en la viquipèdia et volia comentar que he estat mirant les categories LGBT que tenim a la viqui catalana i he trobat que no hi ha cap categoria vinculada a ""Persones LGBT per activitat" mentre que en les versions en anglès i castellà ,per citar-ne algunes, si que ho han fet.

No se si aquest tema s'ha discutit abans en el si del col·lectiu viquipedista. No voldria encetar un debat estèril ni assenyalar ningú pel fet de la seva condició sexual.

El cas es que crec que es important que el jovent tingui referents en les diverses professions i que puguin tenir mirall positiu de cara a la seva evolució personal.

M'agradaria conèxier el teu punt de vista i si hi ha alguna directriu en la comunitat viqui sobre el tema.

Salut !

Vicenç

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Vicenç.

Ja tenim Categoria:Activistes LGBT per als activistes, però supòs que tu vols crear la categoria Categoria:Persones LGBT que inclogui l'anterior i que estigui pensada per a persones no activistes sinó que només es puguin englobar dins aquest grup, com per exemple, Categoria:músics LGBT, no?

Per mi, no hi ha cap problema, però hi ha viquipedistes que pensen que categoritzar per sexe o gènere és discriminar les dones (en el mal sentit de la paraula), que categoritzar per grup humà és discriminar els gitanos o que categoritzar per orientació sexual és discriminar els gais, per exemple. Tot i això, tenim Categoria:Futbolistes femenines, Categoria:Gitanos i Categoria:Músics LGBT ...

Vallue (discussiócontribucions)

Hola Pau

Be, si una cosa son Activistes i altra cosa son professionals que hagin destacat en algun aspecte de la seva vida i que puguin ser referents, independentment de la seva condició sexual.

Entenc que tot es opinable però en el meu ànim no esta la discriminació per raó sexual, ans el contrari, mostrar com pots ser un professional exitós, independentment de quina sigui la teva orientació sexual.

Jo ho veig com una manera de fer pedagogia vers la no discriminació en raó de la qualsevol aspecte de gènere i que puguin mostrar al jovent que pots ser un Esportista, Polític, Científic, Periodista, Empresari, Model, Escriptor, Artista .. d'èxit, sense que afecti a la teva condició sexual o de gènere.

La categoria Músics LGBT la vaig començar jo, i després vaig veure que m'estava posant en un jardí que calia mínimament consensuar per no ferir sensibilitats. Tot i que si a altres versions idiomàtiques ho fan, i no tenen especials debats al respecte, perquè no nosaltres ?

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo estic d'acord amb tu. Per mi, endavant.