Tema de Usuari Discussió:Castellbo

Resum per Castellbo

treient l'EE de Tv.com i dades wd a infotaula

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, Castellbo. No esborris tota la info de la infotaula si no és a WikiData. Estic recuperant manualment alguns articles. I també vigila, perque estàs afegint codi "& n b s p ;". Salut!

Castellbo (discussiócontribucions)

Hola Judesba, gràcies per l'avis. No era conscient que potser se m'ha escapat alguna dada, però crec que al final tota la informació estarà a Wikidata per lo que ja la recuperarem. Els caràcters «&nbsp» em surten de vegades, però no sé com evitar-los. Salut!!

Castellbo (discussiócontribucions)

Crec que es millor recuperar la informació ja directament a wikidata.

Judesba (discussiócontribucions)

Per això cal afegir-la a WikiData. Si l'afegeixes després pots esborrar-la de la infotaula. Jo no l'afegiré, així que no podem perdre-la. // Respecte al codi aquest, jo tampoc no sé com s'afegeix. Que edites des del mòbil?

Castellbo (discussiócontribucions)

Jo vaig afegint sempre que puc, edito des de la tableta. He enviat alguns llocs de naixement que havies recuperat cap a wikidata.

Judesba (discussiócontribucions)

Això estava recuperant ara. A WikiData només surt el nom de la localitat, però ni l'estat (dels EUA) ni el país. Per això recupero.

Castellbo (discussiócontribucions)

no entenc perque reverteixes Jessica Capshaw, crec que tota la info esta a wikidata (lloc de naixement i pares).

Judesba (discussiócontribucions)

Bé, el cas de Jessica Capshaw és una mica diferent i el volia salvar. Per una banda, els pares són l'un biològic i l'altre no; no surt a WD. No és que a mi personalment m'importi un rave si algú és fill biològic o no, però tampoc no m'importa quants centímetres fa d'alçada, quants diners té o de quina ètnia eren els seus avis, i tot això sí surt a WD. Posats a preservar informació (que ja se'n parla a l'article)... he preferit recuperar-ho. :-/ Per altra banda, sí que és cert que a WD posa "Columbia (Missouri)", però és un error de WD ja que no està permès desambiguar el nom d'un article (tal com em van notificar l'altre dia). Aquest se'ls deu haver passat per alt.

En la meva opinió, hauríem de solucionar la manera com es presenten les dades de WD a la nostra infotaula (per a localitats tipus EUA, em refereixo), i que agafi el nom de l'article i el de l'estat entre parèntesi. Volia traslladar-ho a consultes sobre aquests temes, però ho vaig deixar passar per més endavant. I ara estem en aquest punt tu i jo. :-/

Castellbo (discussiócontribucions)

Per mi és millor tendir a simplificar les infotaules però estic a favor d'anar afegint la informació que considerem necessaria del subjecte (per exemple els identificadors). En el nostre cas, si nomes surt el nom de la localitat de naixement i defunció trobo que no les carreguem excessivament i, si no sabem en quin estat o país es troben, nomes hem de clicar a sobre per aclarir. Salut 😊

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, Castellbo! En teoria sí, però hi ha moltes localitats que no les tenim creades, i clicant allà on diu "Asdlfahfa" et porta a WD en comptes de dur-te a la pàgina "Asdlfahfa (Wisconsin)", per exemple. D'altra banda, ho trobo incòmode quan em dedico a categoritzar, perque m'espero tenir tota la info a la infotaula i en realitat me'n falta i l'he d'anar a trobar al cos de l'article.

Estic a favor de netejar infotaules, però ara per ara estem treballant amb EE per passar a la infotaula. Després ja vindrà la fase d'eliminar les coses de les infotaules. Si et sembla bé, dóna'm un o dos dies i engego la petició. Què et sembla? De moment, esborrem TV.com d'EE si són a la infotaula, que aquesta era la tasca que tenim entre mans ara, no? :-)

Castellbo (discussiócontribucions)

Si no la tenim creada, és una bona oportunitat per fer-ho, no em sembla malament que apunti a wikidata, és un convit a nous mons per qui no ho conegui i ens dona una visió molt global de l'entrada, per si volem crear-la. Respecte a categoritzar no domino gaire però wikidata tambè és una bona eina per fer-ho. Em sembla bé, anem avançant treient l'EE de Tv.com.

Judesba (discussiócontribucions)

Parlo de les categories de la Viquipèdia. Faig molts articles de cinema, i cada article de pel·lícula ha d'anar categoritzat per any, país, gènere... i si està basat en una novel·la, ha guanyat tal premi, l'ha dirigit tal persona, etc. Pel tema país, any i gènere ho necessito a la infotaula. També edito a WD, però quan faig feina de manteniment "en sèrie" com categoritzar no puc estar inserint tota la info a WD peli per peli, perque no acabaria mai. Em passa el mateix quan categoritzo biografies (els estatunidencs per estat): cal que sigui a WD, com l'any de naixement, etc. I sí, és clar que si no tenim un article és una bona oportunitat per crear-lo, però quan fas tasques seriades com et comentava no t'entretindràs a crear cadascun dels articles que falten; que de localitats són una bona pila.

Seguim amb el tema TV.com (tot i que jo ara tinc altres temes entre mans), i em penso com plantejar totes aquestes coses de WD / infotaula que estem comentant. Et sembla? Salut, company!

Castellbo (discussiócontribucions)

Crec que wikidata pot ser un bon sistema de categorització a futur, aplicant filtres allà, podem aconseguir el mateix efecte que la categorització local. Si, seguim amb el tema tv.com

Judesba (discussiócontribucions)

Ai, que ara veig que me n'havia oblidat, disculpa... Trasllado la petició a la plantilla de discussió d'infotaula de persona.