Tema de Usuari Discussió:Paucabot

eliminant plantilla Autoritat innecessària

6
Resum per Paucabot

Atur el bot.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bon dia, Pau.

Veig que estàs eliminant plantilles autoritat. Entenc que deu ser d'articles on no hi ha res per posar a la plantilla autoritat i no mostra res. Ara bé, la plantilla no fa res quan no té res per mostrar de manera que l'únic efecte que té en aquests casos és que el contingut apareix automàticament tan aviat com algú l'afegeix a Wikidata. Aleshores, jo la deixaria.

A més, no sé si això ha canviat però crec que durant anys ningú ha estat afegint les plantilles autoritat i bases de dades taxonòmiques als articles on fan falta. Si ningú les afegeix on calen, treure-les d'on no fan nosa però poden caldre en el futur és contraproduent, i si les estàs posant, treure-les ara per haver de tornar-ne a posar moltes d'aquí un temps és innecessari.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Pere. Atur el bot.

Antecedents: Tema:V97sfdwsqwsg7t4c.

Resum: Si no s'usa la plantilla, millor simplificar el codi. Ni tan sols és segur que en el futur l'usin. Molts d'aquests que ara no tenen res, per exemple, només tenien IMDb, que ara l'hem posada a la infotaula. Addicionalment, passar el bot que afegeix Autoritat hauria de ser una tasca senzilla. Posar la plantilla preventivament al 100% dels articles de la Viquipèdia supòs que no és una opció, no?

Relacionat: Plantilla Discussió:Identificadors#Nous identificadors.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El cas dels IMBD redundants quan no hi ha res més potser sí que es poden resoldre traient la plantilla, però és una solució provisional perquè no serveix pels que tenen alguna cosa més i n'hauríem de buscar una de definitiva.

Posar la plantilla amb bot és una feina relativament fàcil (amb autoritat, commonscat, projectes germans, etc. la part difícil és que el bot sàpiga a quin lloc de la pàgina la posa) però fa anys que no la fa ningú. M'agradaria equivocar-me però em temo que no ho fa ningú des que jo vaig deixar de fer servir bots.

Posar la plantilla autoritat a totes les pàgines probablement no sigui és una bona opció, tot i que tingui coses bones. Crec que fa anys vaig proposar substituir la plantilla per un codi que fes sortir les autoritats a totes les pàgines però el tema no va atreure interès ni consens.

Sobre si és possible que aquests articles en el futur usin algun registre d'autoritats, si tenien la plantilla el més probable és que en algun moment hi hagués hagut alguna cosa per posar-hi (si l'hi vaig posar jo amb bot devia ser per això) i més aviat és una raó per pensar que pot tornar a sortir en algun registre. Tot i això, caldria veure per què ha deixat d'haver-hi registres i potser la conclusió és que els que deixen de tenir-ne són els que no en tindran mai més.

I sobre la simplificació del codi fa uns anys havia sortit el tema amb edicions massives amb bot que feien canvis al codi però que no tenien efecte i el consens va ser que la possible simplificació del codi no compensava la complicació dels historials. En això el consens pot haver canviat i la utilitat de cada cas pot ser diferent.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord que no hi ha molta gent que s'encarregui de passar bots per aquestes plantilles inferiors. És per això que potser hauríem de sospesar pujar-ne qualcuns a dalt. La infotaula sí que la tenen tots els articles que l'han de tenir.

Sobre l'eliminació i estandardització de codi, el consens dels bots és cert que diu que millor aprofitar altres edicions del bot per arreglar aquests temes. Jo sempre mir de fer-ho, però, de vegades, les limitacions del meu bot em fan fer-lo monotasca ja que no en sé més. En tot cas, crec que edicions com aquesta són canvis prou importants com per valer la pena. Fins i tot diria que la recomanació no era tant de no fer canvis de simplificació de codi tots sols sinó més aviat canvis menors tots sols.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, per això deia que cada cas és diferent. A més, pot ser que tots plegats tinguem el llistó més avall d'on l'hi teníem fa uns anys.

I d'acord amb que cal repensar la funció de la plantilla autoritat. Alguns enllaços poden estar millor i més visibles en un altre lloc i d'altres dubto si els ha arribat a fer servir mai algú i potser seria suficient tenir-los a Wikidata. A més, la plantilla és tan críptica que els enllaços útils com les enciclopèdies hi queden amagats i només els iniciats saben on són.

Paucabot (discussiócontribucions)

Molt d'acord amb tu. Massa coses i massa críptiques. El que fa la plantilla {{Identificadors}} crec que és molt més util i clar que el que fa {{Autoritat}}.