Tema de Usuari Discussió:Yuanga

Eliminació referències Ferran Casas

6
Cristina040316 (discussiócontribucions)

Hola,

Em podries explicar per què has eliminat moltes de les referències de l'article? No entenc el problema que hi ha amb elles.

Gràcies.

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Cristina040316, les creacions pròpies no es consideren referències vàlides ni fonts fiables. Fes una ullada a Viquipèdia:Fonts_fiables, i si continues tenint dubtes en seguim parlant :)

Cristina040316 (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta!

He buscat fonts que "justifiquessin" el que dic a l'article i sí, clar, algunes coses són escrites per ell mateix. Però és que ara veig que també m'has tret fonts d'altres autors que han escrit sobre ell i encara vaig més perduda.

Aprofito, si no t'importa per preguntar-te pel llenguatge enciclopèdic, a mi em semblava que ho estava fent prou neutre.

Com veus dubtes en tinc molts, sí! Hehe!

Gràcies pel teu temps!

Yuanga (discussiócontribucions)

Si he tret alguna d'altres autors disculpa, ho he fet des del mòbil i potser se m'ha passat alguna.

Pel que fa a l'avís de "currículum" indica que el que s'explica a l'article (no tot, evidentment) són coses més pròpies d'una autobiografia o d'un cv que d'un article enciclopèdic. Mirem per exemple el primer paràgraf de "Vida personal i acadèmica":

  • Que va nèixer el 1950 ja es diu abans.
  • "una àrea rural tocant la ciutat de Barcelona" no aporta gens, i s'hauria d'especificar l'indret de naixement a la introducció, no pas aquí (a menys que sigui rellevant com a context pel que vindrà més endavant).
  • "Va créixer en contacte amb la natura i volia estudiar biologia. De fet, les seves dues primeres publicacions científiques a revistes internacionals eren sobre mol·luscs marins." El que volgués fer no és rellevant, ni si va escriure coses sobre mol·luscs si no van tenir rellevància.
  • "No obstant això, circumstàncies familiars van fer que estudiés gestió." L'únic destacable d'aquest paràgraf és el que realment va estudiar, però canviant el redactat, potser a quelcom semblant a "Diplomat/llicenciat en...".

Dubtes, els que vulguis!

Cristina040316 (discussiócontribucions)

He tingut en compte els teus suggeriments i he fet alguns canvis.

També et volia comentar que he revisat altres biografies molt variades i totes tenen com a referència obres de la persona de la qual parlen. En realitat molta de la informació que he posat se sustenta en el que he llegit d'ell, i no poder posar les seves obres li treu a l'article molta informació totalment fiable. Jo entenc que "font pròpia" seria alguna cosa escrita per mi, però no per la persona de qui faig la biografia (i també ho entenc així de l'enllaç que em passes).

Gràcies!

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Cristina040316, el fet que a articles es faci no vol dir que estigui ben fet. Si es detecta en altres llocs el procés serà el mateix que en aquest article.

Pel que fa a les fonts pròpies has d'enfocar-ho des d'un altre punt de vista. Els articles no són teus ni meus, són de la viquipèdia. Una font vàlida no pot ser mai una escrita per la persona o entitat que es vol referenciar. Aquí també s'explica.

Després si tinc una estona em passo per l'article a fer una ullada.

Gràcies pel teu temps per millorar la viquipèdia!