Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Titafreda (discussiócontribucions)

Hola bones, volia preguntar si és possible penjar com a imatge d'una persona una fotografia d'un retrat fet pels voltants del 1920. Una altra fotografia del mateix quadre es pot trobar a internet a la venda però la fotografia que volem pujar és pròpia. La firma del quadre diu Baró Barcelona, però en desconeixem l'autor.

Gràcies

Titafreda (discussiócontribucions)

Disculpeu, sembla que no es tracta d'una pintura si no d'una fotografia colorejada. L'origen és el mateix, voltants del 1920 i signat Baró Barcelona. La fotografia de la fotografia és pròpia.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si la pregunta és si es pot pujar d'acord amb la llei i amb les polítiques de Commons, la resposta és que més aviat no.

Per poder pujar aquesta foto a Commons hauries de poder assegurar que:

  • O bé tens permís de qui tingui els drets d'autor de la foto (l'autor o els seus hereus).
  • O bé fa més de 80 anys que el fotògraf és mort.

Amb una foto de fotògraf desconegut de fa uns 100 anys no pots assegurar cap de les dues coses, i per tant no es pot assegurar que sigui una imatge lliure i no es pot pujar a Commons.

Ara bé, si la pregunta és que passaria si la pugessis a Commons, la resposta és que ves a saber. És segur que no passaria una proposta d'esborrat, però les fotos antigues no sempre hi ha algú que les proposi. De cap al 1900 o abans n'hi ha moltes, però el 1920 és més arriscat. El risc que apareguin els hereus del fotògraf i et posin un plet és extremadament baix però has de tenir en compte que el corres tu, no Commons.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi afegeixo que aquesta fotografia no deu ser de fotògraf desconegut. Si diu "Baró Barcelona" és probable que sigui d'un fotògraf anomenat així que tenia l'estudi a la Rambla dels Estudis. Diria que el fet que sigui una fotografia d'estudi no afecta gaire als drets d'autor (però s'hauria de confirmar), però pot ser útil per esbrinar quan va morir el fotògraf.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Titafreda (discussiócontribucions)

Segurament pel tema dels drets no té massa importància, però la foto és aquesta https://militaria.es/lc-guell.html. Del que disposem és d'una fotografia d'un retrat idèntic a aquest, que devia ser una altra còpia (o el mateix, no ho tenim massa clar)


Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bé, el tema dels drets pot ser poc important però és la diferència entre que pugui estar tranquil·lament a Commons i que la puguin esborrar en qualsevol moment.

Titafreda (discussiócontribucions)

D'acord. No ens arriscarem. Moltes gràcies.

Resposta a «Fotògrafia quadre»