Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Emprar fotografia feta a un museu de ciència?

3
Arnau Boix (discussiócontribucions)

Hola,

Tinc un dubte relatiu a la càrrega d'una fotografia a Wikimedia Commons feta per mi, que aniria molt bé per a il·lustrar la pàgina del Novec 1230. La fotografia en qüestió és feta al Cosmo Caixa i no hi apareix cap text del museu ni tampoc persones. A la fotografia s'hi observa un circuit electrònic en funcionament i un llibre completament submergits en Novec 1230.

M'agradaria saber si aquest tipus d'imatge es pot pujar al commons, o si els drets corresponen a la Fundació La Caixa, i caldria que em fiqués en contacte amb ells per sol·licitar-los el permís necessari per a carregar la fotografia en qüestió.


Moltes gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Relacionat: Commons:Commons:Copyright rules by subject matter#Museum and interior photography.

Bàsicament, el que compta és si el que estàs fotografiant té drets d'autor. D'un circuit electrònic i un llibre submergits en un gas o en un líquid, el més preocupant és la coberta del llibre, però entenc que probablement serà commons:Commons:De minimis. Segons com sigui, el muntatge es pot considerar una creació original però veig difícil que hi hagi problemes. Probablement, el mateix muntatge que al CaixaForum podria ser considerat una obra d'art al CosmoCaixa pot ser un muntatge utilitari. De fet, ara mateix a Commons hi ha imatges del CosmoCaixa que em semblen força menys defensables que el que m'imagino que és aquesta fotografia teva.

Arnau Boix (discussiócontribucions)

Entenent que és un muntatge utilitari d'un museu de ciència i entenent que el llibre entra a la categoria de minimis, l'he pujada i es troba il·lustrant l'article Novec 1230.

Moltes gràcies per la resposta, Pere


Arnau

Resposta a «Emprar fotografia feta a un museu de ciència?»