Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata/multilingüe/migració infotaules a V5/ToDo

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Joutbis @Jmarchn @Paucabot @Vriullop Estic en la fase final de gestionar les col·lisions de noms entre com li diem a cawiki i com li hem de dir a la plataforma comuna (de moment ho estic posant a WD) en aquells casos en que ja està ocupat i no fa la mateixa cosa.

Un dels casos més irreconciliables és el mòdul:Infobox, on la versió de WD és una versió força desigual a la resta.

Fent una anàlisi una mica en diagonal, tenim.

  • D'una banda la d'enwiki i la nostra que el que fan és "estructurar la taula" en dues columnes (label+data) pel cos principal i aportar una sèrie de files excepcionals (header, subheader, above, notes,..), a més de poder gestionar els formats (colors, alineaments, etc. ) de totes aquestes eines. NO hi afegeix cap intel·ligència: no pots aplicar condicions, no sap fer accés a dades, etc.
  • La resta responen a un mix de accedir a dades WD i donar format. És com si les nostres infotaules, enlloc d'invocar la Infobox i despreocupar-se del format, s'encarreguessin de crear la taula elles mateixes. És una opció que dificulta l'estandardització i treball modular. En molts casos, s'ha intentat (amb un èxit reduït) aconseguir que determinés si era una persona, un indret, etc.. En aquest grup està la de WD, la frwiki, ruwiki, etc.

Però el fil no pretén determinar quina és més bona ni si hem de canviar allò que fem.

Només vull fer una micro-enquesta per trobar-li un nou nom al nostre mòdul:Infobox, acord amb el que fa.

Propostes:

  • InfoboxFrame
  • InfoboxBare
  • InfoboxBasic
Joutbis (discussiócontribucions)

Home, ningú com tu per triar noms d'infotaules. Només una petita aportació: per una banda, podríem fer que els noms de la plataforma comuna referenciessin el nom del projecte (que encara no tenim). Això ens porta a una altra enquesta. Com s'ha de dir el projecte? Jo faria alguna cosa com "Wikidata-powered Infoboxes", però és massa llarg; WD+Infobox?

I llavors, el nom del mòdul Infobox, que justament és el contrari perquè és només l'estructura sense les crides a Wikidata podria ser WD+InfoboxFrame. O WD+InfoboxBare. O alguna cosa semblant amb un prefix que estigui més ben trobat, no sé.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

El tema de posar un prefix pels elements del projecte, ja ho he incorporat quan són elements exclusivament nascuts pel projecte, ex: {{Global Infobox person}} i les seves /<sub-plantilles> .

Ara bé, els elements -preexistents o nous- que són transversals, és a dir, que ja són globals entre plataformes i també entre altres elements que els poden invocar, penso que han de tenir un nom genèric. Per exemple: If empty, Align, String,...en casos preexistents; o bé Circa_WD, GetLabelFix, FormatP170,... serien casos de funcions noves creades per les infotaules, però utilitzables en altres situacions. Per mi, tot aquest grup de "genèriques" haurien de ser les que s'haurien de batallar com a Global Templates, perquè, si es pensen bé, poden servir per a tothom amb pocs problemes de multilingüisme.

La pregunta venia a tomb perquè Infobox és una d'elles, un cas de utility pura, si bé més d'un ha optat per aquest nom per a fer coses diferents. Però no considero que el que fa sigui una creació funcional del projecte.

Una altra cosa és que hauríem de trobar alguna forma de "certificar" quins elements acompleixen els criteris per formar part del concepte "Global template". Pensava proposar-ho quan tinguem carregat un conjunt coherent sobre el que actuar i obtenir proves empíriques en lloc de debatre intel·lectualment, com sembla que fan ara al projecte Mediawiki.

Salut !

PD: Afegeixo InfoboxBare i, suggerida per aquest nom, InfoboxBasic

Vriullop (discussiócontribucions)

La versió master del mòdul:infobox és l'anglesa. Nosaltres hi tenim petits canvis estètics que es poden obviar i la versió a distribuir hauria de ser directament l'anglesa, que alguns projectes ja deuen tenir. El nom pot indicar això, que no és propi de les plantilles Global. El problema torna a ser com jugar amb diferents noms quan existeixen col·lisions incompatibles.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Estic d'acord, i les altres versions que han mantingut el nom i funcions i, a més, han afegit WD semblen forks.

El problema ara mateix és que a la plataforma WD està ocupat (i en servei) per una versió semblant a la frwiki. Com que no tinc gaire ganes de barallar-me i no serà aquest el darrer cas, especialment quan parlem de fer-la servir en una WP, m'estimo més assegurar el tret i canviar nosaltres.

Resposta a «Nom pel mòdul:Infobox»