Tema de Usuari Discussió:Xavier Dengra

3ams2 (discussiócontribucions)

Ja he modificat l'article seguint les teves indicacions.

Pots treure-hi l'advertiment?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @3ams2,

Moltes gràcies per llançar-t'hi amb articles de premsa d'Igualada! Estàs fent bona feina, tot i que t'animo a revisar el llibre d'estil pels temes de format la manera d'inserir bibliografia als articles. L'article encara té mancances com per treure-hi la plantilla, t'intento explicar a continuació:

  • Fixa't en l'article de La Gorra de Cop (setmanari). Idealment, una introducció certament una mica més desenvolupada i amb més enllaços interns (blaus) a articles d'interès, com ara anarquisme, 30 de maig, anticlericisme, etc. L'article manca de context inicial i que estigui interrelacionat amb d'altres i això es nota en la lectura.
  • Quan creïs articles nous, recorda afegir la plantilla d'infotaula. Li vaig afegir jo i també les dades a Wikidata, però és quelcom que vistes les teves contribucions, necessitaràs aprendre a fer. Ho potser fer en el mode d'edició anant a "Insereix" > "Plantilla" > i escollint la infotaula. La millor manera de saber quina correspon és anant a un article similar. Les dades a Wikidata són quelcom molt vistós i que ajuda molt, però són figues d'un altre paner per quan tinguis més experiència en l'edició d'articles.
  • La secció de localització cal contextualitzar-la amb un text en prosa i enciclopèdic. Per una línia potser fa més ajuda complementant la introducció que no pas en una secció separada. Recorda també que no s'admeten enllaços externs al cos del text (el de Trencadís), sinó que al final de tot s'ha de crear una secció d'enllaços externs. És en relació al que comento sobre com seguir el llibre d'estil i l'ajut de guiar-se amb una altre article semblant.
  • La part més important, la bibliografia: cal fer servir un format específic: el botó "Cita" quan estiguis editant. Fes clic en aquest botó i et deixarà crear les referències de manera automàtica si tens l'ISBN del llibre, o bé pots clicar a "Cita" > "Manual" > i esculls el tipus de referència i la completes paràmetre a paràmetre. És la manera correcta de fer-ho i si ho necessites tens en aquest enllaç una guia molt senzilla i fàcil per aclarir-te (a partir del punt 3).
  • Desconec si tens l'editor visual activat, però caldria que anessis a les teves preferències del compte d'usuari i activessis totes les opcions Beta i també a "Preferències" > "Caixa d'edició" > "Pestanyes d'edició" > activa l'opció "Mostra'm les dues opcions d'editor". T'anirà molt millor si no ho tenies activat fins ara.


No cal dir que si tens dubtes, només cal que me'ls facis saber i et dono un cop de mà en allò que calgui. Salut i gràcies per la comprensió!

3ams2 (discussiócontribucions)

Gràcies Xavier,

Vaig inserir la infotaula, però no vaig aconseguir omplir-la...


Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Enllaçar Wikidata amb l'article de la Viquipèdia no és trivial i no tenim instruccions prou clares. S'haurà d'explicar millor; pels articles existents pots fer clic al llapisset que hi ha dins les taules.

Anima't però amb la resta de consells que t'he donat, a veure si aconseguim un article fantàstic. A disposar!

3ams2 (discussiócontribucions)

He aconseguit penja la infotaula a "El Sindicalista", però la imatge no està centrada...

Ja situaré la localització en la introducció i posaré l'enllaç extern al final. Haig de revisar un munt d'entrades, però amb el confinament tinc temps.


Xavier Dengra (discussiócontribucions)

El problema és que les infotaules no s'editen a la Viquipèdia, sinó a Wikidata, que és un altre projecte interrelacionat amb la Viquipèdia:

Fixa't en com et vaig fer aquesta per l'article de la Iconoclasta:

https://www.wikidata.org/wiki/Q90158273

Quan siguis a Wikidata, inicia sessió amb el mateix nom d'usuari i vés a la columna esquerra on posa "Crea un element nou". I a partir d'allà ves omplint informació i segueix el format del model que t'he passat. Ja veuràs que és molt intuïtiu. Només has d'anar fent clics a modifica i anar afegint declaracions. Prova-ho!


3ams2 (discussiócontribucions)

Proposes treure la bibliografia i deixar només les referències, oi?

Estic entrant infotaules, tal com vas proposar, a partir de la plantilla.

A veure si adapto els articles als criteris actuals de la Viquipèdia...

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

En efecte, tal i com ho estàs fent ara queda fantàstic: a través del botó "Cita" pots crear les referències de manera estandaritzada, contextualitzades i reutilitzables per a totes les frases i paràgrafs que calgui i en una secció estructurada. Quan les hagis transformat, pots eliminar la secció de bibliografia.

Enhorabona per la bona feina, vas pel bon camí i ja veuràs que els articles quedaran més reeixits!

3ams2 (discussiócontribucions)

Ja ho vaig fent: poso infotaules on no n'hi havia i trec la bibliografia. Gràcies!

A l'article "El Ateneo" (1885-1911) hi ha una imatge molt dolenta dins de la infotaula. N'he penjat dues de més bones, una de cada etapa. Vull treure la de dins la infotaula i no puc...


Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fet! Has de clicar el llapisset de la infotaula i et porta a Wikidata, on has de fer a clic a "Modifica" en la declaració concreta (Imatge) i reemplaçar el nom del fitxer.

Resposta a «"La Iconoclasta"»