Tema de Usuari Discussió:Amàlia gracienca

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola de nou!

Et deixo diversos consells perquè l'article El jardí dels set crepuscles quedi el millor possible i seguint el llibre d'estil de la Viquipèdia, que és important:

  1. Quan creïs articles nous, recorda afegir la plantilla d'infotaula. Ho pots fer en el mode d'edició, anant a "Insereix" > "Plantilla" > i escollint la infotaula. La millor manera de saber quina correspon és anant a un article similar: veuràs que en aquest cas és Infotaula de llibre. Per omplir-la, ves a les instruccions del concurs on posa "Consells de Wikidata". Les dades a Wikidata són quelcom molt vistós i que ajuda molt, però potser són figues d'un altre paner per quan tinguis més experiència en l'edició d'articles. Mira't-ho segons l'interès o la dificultat que vegis, no és molt difícil
  2. La part més important, la bibliografia: cal que citis tot allò que escrius, altrament els lectors no saben d'on surt la informació. Has de fer servir un format específic: el botó "Cita" quan estiguis editant. Fes clic en aquest botó i et deixarà crear les referències de manera automàtica si tens l'ISBN del llibre, o bé pots clicar a "Cita" > "Manual" > i esculls el tipus de referència i la completes paràmetre a paràmetre. És la manera correcta de fer-ho i si ho necessites tens en aquest enllaç una guia molt senzilla i fàcil per aclarir-te (a partir del punt 3).
  3. Els enllaços interns, que podràs afegir amb el botó de les anelles mentre estiguis editant. Això permetrà que els lectors puguin saltar d'un article a l'altre segons l'interès que tinguin. Les paraules que tu creguis que son més susceptibles d'estar enllaçades (dificultat, relació amb l'article, etc), les selecciones, cliques el botó de l'anella i et suggereix d'enllaçar-lo a l'entrada corresponent. Si surt en vermell és que l'entrada no existeix encara, però també va bé deixar-ne alguns d'aquests per si algú altre s'anima a crear-los.
  4. Categories: els articles cal que estiguin organitzats en categories. En aquest cas, quan no estiguis en el mode d'edició i ara que tens el Hotcat de les preferències activat, vés al final de l'article on t'apareixerà una línia on posa "Categories". Allà fes clic al (+) i escull la que correspon, en aquest cas l'article s'inclouria a "Novel·les en català". Ara ja quedarà arxivat i estructurat! :)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Jo fa uns dies vaig crear Comparacio de Cathalunya ab Troya. Fixa't que allò que li dóna més entitat i valor afegit a l'article és la taula lateral (infotaula), la bibliografia ben citada a cada frase o paràgraf i els enllaços blaus (o vermells!) allà on pot ser interessant.

Molts ànims i qualsevol pregunta t'ajudo! Has començat molt bé per ser el primer article: el nivell de redacció és molt bo.

Resposta a «Consells per l'article»