Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Article Josep Gallifa i Roca

13
Resum per Paucabot
Immabf (discussiócontribucions)

Hola Paucabot,

vam publicar un article sobre en Josep Gallifa i Roca, abans de publicar-lo vam consultar amb en Quintí Canals (el nostre viquipedista de referència) per tal de demanar-li opinió, ja que una publicació anterior sobre aquesta persona ja l'havíeu rebutjat. Així doncs vam modificar l'article per tal que no tingués el format de currículum, i hi ha una bona colla de referències.

Abans d'esborrar-lo per segona vegada us demanaria que us el tornéssiu a mirar i en tot cas, m'indiqueu quins canvis caldria fer.

Moltes gràcies!

Imma - Biblioteca de Moià

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Imma. Estau segurs que aquesta persona compleix els criteris d'admissibilitat de la Viquipèdia?

Recordau que no es poden usar fonts pròpies per referenciar l'article. La web de la universitat on treballa no és una font fiable per escriure la seva biografia.

Immabf (discussiócontribucions)

Hola Pau,

ara veig el què vols dir. Caldrien altres referències que no fossin de l'entorn de la persona de l'article.

Tot i així, per el seu treball acadèmic i per la notorietat dins la seva especialitat sobre educació i pedagogia, tal vegada sí que pot ser d'interès. Si et sembla mirem d'afegir noves referències.

Gràcies,

Imma

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Imma. Ningú no dubta que aquesta persona pot ser d'interès (com moltes altres), però pensa que en aquesta enciclopèdia no hi van articles perquè puguin ser d'interès (cosa que, a més, és molt relativa).

Aquí només feim articles de persones que n'han xerrat fonts fiables i independents del subjecte. Si no tenim aquestes fonts, no podem fer l'article. Així de senzill. És per això que sempre es recomana abans de començar l'article, disposar primer de les fonts. Si feim l'article i després ens n'adonam que no tenim fonts, haurem fet feina en va i l'article s'haurà d'esborrar.

Si necessites més aclariments, aquí estam.

Immabf (discussiócontribucions)

Hola Pau,

em pot indicar com retirar l'article de Josep Gallifa i Roca? El tornarem a redactar, però no ho podem fer de manera inmediata, i la persona citada prefereix que de moment no aparegui l'article.

He mirat de despublicar-lo, o deixar-lo com a borrador. però no ho he sabt veure...

Gràcies!

Imma

Paucabot (discussiócontribucions)
Immabf (discussiócontribucions)

D'acord,

Gràcies Pau!

Imma

Divulga Moianès (discussiócontribucions)

Benvolguts Paucabot i Immabf,

Vàreu mantenir aquesta conversa fa uns mesos sobre un article de Joseo Gallifa. Com que ja vàreu prendre la decisió no hi ha necessitat de mantenir pública aquesta conversa. Per tant us pregaria que la convertíssiu en una conversa privada o l'eliminéssiu.

Es tracta d'una conversa que és una Discussió sense pàgina principal, per tant motiu d'eliminació segons les normes de Viiquipèdia.

Gràcies per endavant i enhorabona per la tasca que esteu fent amb la Viquipèdia en català!

Ben cordialment,

DM

Paucabot (discussiócontribucions)

No, no es tracta d'una discussió sense pàgina principal. És una pàgina de la meva discussió i no veig adequat que l'esborreu sense el meu consentiment.

Addicionalment, no hi veig cap expressió malsonant ni cap altre motiu per esborrar aquesta discussió.

Divulga Moianès (discussiócontribucions)

D'acord Paucabot.

No l'hauria d'haver esborrat. Ho sento.

Teniu raó que no hi ha cap expressió malsonant.

Tanmaetix la persona citada en la discussió ens ha fet arribar que aquesta discussió surt en primera pàgina en les recerques de Google, i com que aquesta conversa explica el perquè no s'accepta l'article amb el seu nom, sí que ens ha comentat que l'afecta. Per això li demanava que passés a ser una conversa privada o que l'esborrés. Tenint en compte que ja han passat 5 mesos, i que no es va publicar l'article, sembla raonable demanar-li-ho. Gràcies anticipades per la seva comprensió.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ho he cercat amb Google i DuckDuckGo i en cap dels dos casos em surt aquest text com el primer resultat, ni tan sols entre els cinc primers. Recordau que Google mostra resultats diferents a cada usuari.

89.128.248.242 (discussiócontribucions)

Pau,

Surt a la primera pàgina en la cerca de Google entre els 10 primers resultats de Josep Gallifa i Roca. Amb diversos ordinadors. I el títol d'aquesta discussió és "Article Josep Gallifa i Roca". Sí que és una discussió sense que hi hagi pàgina principal. I a més es fan valoracions sobre la fiabilitat de la web de la institució, i diu que "només feim articles de persones que n'han xerrat fonts fiables i independents del subjecte. Si no tenim aquestes fonts, no podem fer l'article": Està suposant que no han xerrat de l'autor fonts fiables, la qual cosa es pot entendre com una valoració acadèmica negativa. Potser a vostè no l'hi sembla i ho entenc.

Només l'hi demano, per favor, que una conversa ja resolta es pugui quedar a nivell tancat i no en obert.

DM

Paucabot (discussiócontribucions)

Em sap greu. La Viquipèdia és transparència i no esborraré cap conversa a no ser que hi hagi un motiu justificat. Si no voleu que surti a Google, demanau-los-ho a ells.

Ara mateix arxiv aquesta conversa.