Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Creació article Fundació Cultural Privada Rocamora

18
Resum per Paucabot
Erzsébet21 (discussiócontribucions)

Bon dia,


Vaig crear ahir l'article referent a la Fundació Cultural Privada Rocamora com a part d'un exercici de Postgrau amb el consentiment de l'entitat, però veig que ha sigut eliminat. He mirat els criteris de supressió i no estic segura de quin he incomplert. A què es deu aquesta eliminació?


Gràcies,


Erzsébet21

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola, Erzsébet21. Vaig esborrar aquest article perquè, al meu parer, no complia els nostres criteris d'admissibilitat i no era gaire evident la seva significància. Addicionalment, bona part de l'article estava sense referenciar o referenciat només en fonts pròpies.

No sé exactament què implica això del consentiment de l'entitat. En principi, per escriure un article enciclopèdic no fa falta el permís del subjecte de l'article. Si tens relació amb aquesta entitat, no hauries d'escriure'n l'article.

Erzsébet21 (discussiócontribucions)

Hola Pau,


Simplement els vaig informar que existia, per si era del seu interès. Com he vist que un dels criteris de supressió era que algú es queixés o no es considerés oportuna la informació donada, per això ho he comentat. La independència del subjecte és un dels criteris d'admissibilitat i jo no sóc un membre de la Fundació, però si que faig un treball sobre ella en el Postgrau. No sé si això es considera tenir relació amb aquesta entitat, però sinó no veig com el podria realitzar l'exercici que em demanen. Informar-la ha sigut per un tema d'educació.

L'article era per completar la informació sobre la persona que la va crear. Si no m'equivoco, Viquipèdia, en tant que enciclopèdia vol completar les entrades que estan referenciades en altres articles però no estan escrites. A la biografia de manuel rocamora es parla de la Fundació i està en vermell, perquè fins ahir no existia aquesta pàgina.

Si el problema són les fonts, m'agradaria saber si es pot recuperar l'article i miraria de completar-les amb d'altres o de canviar-les.


Gràcies,


Erzsébet21

Paucabot (discussiócontribucions)

Que qualcú hagi posat un enllaç vermell no vol dir obligatòriament que aquell article hagi d'existir o sigui admissible. En realitat, potser la informació de la Fundació estaria millor a l'article del pintor.

T'he recuperat l'article a Usuari:Erzsébet21/Fundació Cultural Privada Rocamora. Abans de tornar-lo a crear, assegura-te'n que l'article és admissible.

Erzsébet21 (discussiócontribucions)

Hola Pau,


He realitzat els canvis que m'has comentat. T'importaria mirar si ja és admissible de cara a que es pugui publicar? De moment entenc que no és visible, ja que si el busco a la viquipèdia no apareix però tu sí el pots veure, oi?.


Gràcies,

Paucabot (discussiócontribucions)

Veig que la major part de l'article és del palau. De les dues seccions de l'entitat, una està referenciada amb fonts pròpies.

Jo posaria el referent a la Fundació, que és molt poc, a Manuel Rocamora i Vidal#Fundació Cultural Privada Rocamora i potser em plantejaria fer un article sobre l'edifici, si pots trobar més informació i referenciar el que no hi està.

Erzsébet21 (discussiócontribucions)

D'acord Pau, posaré el referent a la seva biografia. Informaré al professor que són les indicacions que m'han marcat des de la pròpia viquipèdia.

Una de les seccions està referenciada amb fonts pròpies perquè els seus càrrecs són ells qui els informen, no hi ha cap altra pàgina web oficial d'altres entitats que els indiqui. Què és preferible com a font d'informació? La pròpia entitat o un blog que no és una font oficial? No són dades subjectives sinó el llistat de qui està al patronat. L'única alternativa que tinc és no dir d'on he tret aquesta informació, però seria pitjor, no?


Gràcies,

Erzsébet21 (discussiócontribucions)

Hola Pau,


Ja està afegit i la informació i les fonts estan actualitzades, completant la pàgina de Manuel Rocamora i Vidal. Espero aquest cop sí es compleixin els criteris.


Moltes gràcies,

Erzsébet21

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola. Bona feina. T'hi he fet un parell de canvis de format i he eliminat els càrrecs. No és que dubti de si la informació és certa, és que crec que aquesta informació no té gaire interès enciclopèdic. Si cap font n'ha parlat (que no siguin ells mateixos) deu ser que la informació tampoc no és molt significativa.

Erzsébet21 (discussiócontribucions)

Hola Pau,


D'acord, si aquests són els criteris de Viquipèdia, ho deixo amb els teus canvis. Tot i que he de dir que hi ha altres pàgines de museus que sí fan servir com a font la pròpia web oficial o simplement, no indiquen d'on han tret la informació sobre, per exemple, els càrrecs de direcció. A part que, en aquest cas, sí em sembla indicat posar qui són perquè és la manera de mostrar als qui llegeixin l'article que encara són membres de la família qui s'encarreguen de tenir cura de la Fundació.


Moltes gràcies pel seguiment,


Erzsébet21

Paucabot (discussiócontribucions)

La informació que comentes em sembla significativa. Els noms concrets, no tant.

Erzsébet21 (discussiócontribucions)

Llavors de quina font poso que sé aquesta informació? Encara que no constin els noms és per la seva web oficial que ho sé. O no poso d'on ho he tret? És per aclarir-ho per si escric més articles a la Viquipèdia o vaig actualitzant el que acabo de realitzar.


Gràcies,

Paucabot (discussiócontribucions)
Erzsébet21 (discussiócontribucions)

Perfecte, gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

Segurament això que comentes és perquè no és el mateix el Museu d'Art Modern de Nova York que la Fundació Cultural Privada Rocamora. En el primer cas, hi deu haver moltes fonts que parlen dels seus càrrecs de direcció. En el segon ...

Gràcies a tu!

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Hola Pau. L'article era un projecte educatiu, però no em van avisar del cas. Ara revisaré les edicions.

De fet, em pots usuarificar l'article per a comprovar el contingut?

Paucabot (discussiócontribucions)
TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

No està malament del tot. Li falten retocs, però és salvable.