Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Kluet (discussiócontribucions)

Bona tarda. Avui he començat la meva contribució a la Viquipèdia tot actualitzant la pàgina de la comarca de la Garrotxa.

He vist que les dades de població no estaven actualitzades a 2020, ni tampoc la informació sobre el president del Consell Comarcal, per exemple.

He aconseguit actualitzar la població total de la comarca a la de 2020 (afegint la dada a Wikidata i actualitzant la referència corresponent) però, com que la pàgina també inclou una taula amb la població de cada municipi de la comarca, em pregunto si hi ha alguna manera més pràctica d'afegir cada valor per cada municipi que refent manualment la taula perquè, és clar, això implica haver-la d'anar actualitzant manualment cada any. Suposant que no hi ha cap manera d'agafar les dades directament d'idescat de manera automatitzada, de quina manera podria fer que aquesta taula s'actualitzi segons els valors de població de cada municipi en concret que figurin a Wikidata? Per exemple, que la població d'Argelaguer es vagi actualitzant segons el valor més recent de població a la pàgina d'Argelaguer a Wikidata. Ho dic perquè pel que he vist, ara per ara la taula aquesta està afegida completament a mà.

Espero haver-me explicat.

Salut i gràcies d'avançada!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, benvingut. La informació sobre població o càrrecs, o qualsevol altra cosa que hi ha dins el cos de l'article, és modifica com ho has fet i, si està desactualitzat és perquè ningú altre havia passat abans. La VP és tal com ho has fet: "si està incorrecte, no ho diguis, arregla-ho". Per tant, et felicito.

Un altre tema és el contingut de la infotaula de la dreta que surt de Wikidata. Els canvis que has fet estan molt ben fets, només un petit detall: li hauries d'haver afegit Data de finalització (P582) a l'anterior president; ja li he posat.

El que dius de tenir una llista "que costi menys de mantenir" és un tema que es pot resoldre com, per exemple, a Llista de municipis de la província de Barcelona. Aquestes llistes s'alimenten exclusivament de WD i, per tant, és allà on s'ha de tenir la informació actualitzada. Aquestes llistes no s'han posat sistemàticament per substituir les manuals, és una feina pendent que algú, algun dia hauria de fer.

Habitualment les dades de població les actualitzen robots que passen periòdicament, però si tens molt d'interès en una zona, pots fer-ho a mà, tal com has fet amb la Garrotxa.

Ja miraré de preparar una llista similar a la que t'he mostrat, adaptada per a comarques. Si vols pots anar actualitzant les dades de dins el cos de l'article, ja que, com et dia al començament, això s'ha de fer manualment.

Bona feina !

Kluet (discussiócontribucions)

Bona tarda. Moltes gràcies pels comentaris!

Ho he entès tot perfectament. Era precisament això que comentes el que intentava fer: que la taula s'alimentés directament de WD. Veig ara que és quelcom complex, miraré amb detall com està feta la taula que enllaces i la que dius que faràs, i aviam si així vaig aprenent-ne més.

Mentrestant aniré esmenant tot allò que calgui canviar manualment.

Ah, i tens raó amb el tema de la data de finalització. No hi havia caigut, ho tindré en compte per a properes ocasions. Moltes gràcies!

Salut!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pots mirar-la, però abans hauries de llegir la documentació de {{wikidata list}}.

Pensa que només interessa el codi que hi ha abans de "{| class='wikitable sortable'", ja que la taula que veus amb les dades de contingut estan generades per la part inicial del codi i canvia regularment de forma automàtica. És a dir, aquest codi no et serveix per entendre com funciona, només serveix per mostrar el contingut que veuran els lectors.

Salut !

Kluet (discussiócontribucions)

Sí, ja vaig cosultar la documentació que enllaces i vaig veure que la segona part del codi es genera automàticament, la part inicial sí que és interessant, però.

Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mira Plantilla:Proves amadalvarez/prova4 per la Garrotxa

Si vols anar per nota, pots agafar de model llista de municipis del Maresme que combina la llista i un mapa de la comarca amb tots els municipis que no és una imatge, sinó un mapa dinàmic.

Per resumir:

  • llistar els municipis de les províncies de Catalunya que incorpora una columna amb la comarca de cada municipi: llista de municipis de Lleida
  • llistar els municipis de províncies d'Espanya on no es tracten les comarques: Llista de municipis de Terol
  • nou codi estàndard per llistes de municipis de comarques de Catalunya. Si mires el codi, l'únic canvi que cal fer per poder copiar-lo en una altra comarca, és canviar el Qid de la comarca a WD:
    • on diu FILTER(?comarca = wd:Q10932) cal canviar la Q10932 pel codi Wikidata que es vulgui.
  • Tinc pendent normalitzar casos per altres països contemplant regions, per exemple.

Ja diràs com ho veus.

Per cert, sembla que les dades de població de 2020 ja estan carregades.

Resposta a «Dades de població 2020»