Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Pàgina esborrada "Gòtic (grup)"

8
Resum per Paucabot
Pastanaga (discussiócontribucions)

Hola que tal,

he vist novament que s'ha eliminat l'entrada de "Gòtic (grup)" de la Viquipèdia, i m'agradaria saber per què.

Quan a l'agost passat en vam parlar em vau exposar els defectes que tenia l'entrada. Bàsicament es resumien en el llenguatge usat (on hi havia massa apreciacions que es podien considerar personals) i en la falta de referències. Aleshores vaig corregir el redactat de l'article per tal de treure el llenguatge que es podia considerar com a personal i objectivitzant-lo més. També li vaig afegir alguna referència més. Tot i això, l'entrada ha estat novament suprimida.

Aquest article és el primer que redactava des de 0. Les altres entrades que he fet a la Viquipèdia han estat traduccions d'entrades de l'enciclopèdia en castellà, en anglès o en francès, de vegades fusionant informació extreta de totes elles, i de vegades afegint contingut o actualitzant-lo.

M'agradaria saber on està el problema amb l'entrada de Gòtic per a no cometre els mateixos errors en d'altres.

L'única cosa que se m'acudeix és que Gòtic no és un grup conegut, pel que potser el criteri per haver estat exclòs és precisament aquest. D'acord que no és un grup de primera línia, però a la seva època va ser prou important i va gaudir de cert èxit tant a nivell nacional com internacional. En cap moment és un article de caire publicitari que busqui vendre més discos d'aquest grup (discos, per altra banda, que ja no es poden trobar al mercat).

Així, doncs, m'agradaria saber on rau el problema amb l'article per tal de no tornar a cometre'l.

Per altra banda, m'agradaria saber si l'article és recuperable i es pot arreglar per a ser publicat, o si per molt que s'intenti arreglar serà sempre exclòs.

Novament, moltes gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia. Us torn a demanar que llegiu VP:ADMS i VP:CI. Gràcies per la vostra comprensió.

Pastanaga (discussiócontribucions)

Hola que tal,

disculpa que reobri el tema just quan l'acabes de tancar. No sabia que es tancaven tan... ràpid.

He tornat a mirar-me el que comentes.

Respecte l'VP:ADMS, crec que en el cas de Gòtic és... opinable, és a dir, algú pot veure clarament que no és admissible per falta d'interès, i algú altre sí que li pot veure el suficient interès com per a que mereixi un article, ja que es tracta d'un grup català important de l'època que a sobre va tenir un cert èxit internacional. Si la falta de criteri és pel redactat, per com s'ha enfocat o per l'excés o manca de determinada informació, agrairia saber on està el tall, per saber què cal treure o afegir. Òbviament, es tracta del grup que es tracta, pel que no trobarem referències seves a l'Enciclopèdia Britànica o al Rock'n'roll Hall of Fame. Tot i això, es van aportar algunes referències (llibre editat per la Generalitat, publicacions de l'època a mitjans com La Vanguardia, ...).

Respecte l'VP:CI, segueixo sense veure on està el conflicte, ja que no em cito a mi mateix (ni entra dins l'autobiografia o l'autopromoció), no hi ha interessos financers ni per mi ni per ningú (el grup s'ha desfet i els seus discos no es poden trobar a les botigues), i tampoc hi ha cap tema legal o de fer campanya per aconseguir res. L'únic que es podria dir, fet que ja vam comentar en el seu dia, és que vaig contactar amb algun membre del grup per a demanar permís per a fer l'article i verificar si les dades que aportava a l'article eren certes o no. En cap cas crec que això es consideri "contacte estret". Si s'escriu de forma pública sobre certes persones explicant uns determinats fets, crec que és positiu (sinó obligatori) demanar permís i verificar les dades. L'altre conflicte d'interès que podria existir és el fet de que m'agrada la música. Aquest conflicte, però, m'invalidaria per escriure qualsevol article relacionat amb la música, no?

Per aquests motius, m'agradaria saber on concretament està el problema. I ho dic tant per a que em serveixi per aquest article, per saber si es pot "arreglar" d'alguna manera, com per a no cometre els mateixos errors en d'altres articles que pugui escriure.

Moltes gràcies, novament.

Paucabot (discussiócontribucions)

Em sap greu però ja no sé que més dir-vos. El problema està en les dues polítiques que us vaig enllaçar la darrera vegada. Que hi hagi un CI fa que precisament tu no ho vegis com ho veig jo o com ho varen veure les altres persones que varen opinar quan es va decidir esborrar l'article.

Si en aquestes altures no entens això del CI, no fa falta que en xerrem més: no ens posarem d'acord.

Pau.

Pastanaga (discussiócontribucions)

M'agradaria entendre-ho per a no cometre el mateix error altres vegades.

On està, el CI? Haver contactat amb ells per a verificar les dades? Vaig pensar que seria bona idea per a assegurar l'exactitud o veracitat del que havia escrit. De fet, van puntualitzar alguna dada sobre els inicis (lloc d'assaig i primers concerts) i sobre la dissolució del grup.

Poden ser precisament aquestes dades tan... concretes i verificades o corregides per ells la causa de problemes d'ADMS i de CI respectivament? És a dir, si l'article hagués estat més resumit i no hagués aportat aquestes dades hauria sigut més correcte? Al no ser tan detallat no hagués fet falta contactar amb ells per a verificar les dades.

Pastanaga (discussiócontribucions)

De debò. M'agradaria entendre-ho per a no cometre el mateix error altres vegades. En el cas de que no vulguis seguir amb el tema, hi ha algun lloc on pugui adreçar-me per a resoldre aquests dubtes?

Docosong (discussiócontribucions)
Pastanaga (discussiócontribucions)

Ok, moltes gràcies.